Romanya'da 8-14 Nisan tarihleri arasında duzenlenecek olan Buyukler Avrupa Gureş Şampiyonası'nda Turkiye'yi serbest stilde temsil edecek gureşciler son hazırlıklarını Ankara'daki Elmadağ Gureş Kamp Eğitim Merkezi'nde tamamladı. Serbest Gureş A Milli Takımı Antrenoru Adem Bereket ve milli gureşciler, calışmalar ve takımın son durumu hakkında Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Serbest Stil A Milli Takım Antrenoru Adem Bereket, takımın genel olarak hazır olduğunu ve iyi calıştıklarını ifade ederek, "Sıkletlere bakarak gidelim. Bizim 57 kiloda daha once Avrupa'da, dunyada madalya almış tecrubeli sporcumuz Suleyman Atlı, 61 kiloda gecen sene de Recep Topal madalya aldı. 65 kiloya gelince Avrupa ve dunyada genclerde Selahattin Kılıcsallayan ve 70 kiloda Mustafa Kaya tecrubeli sporcularımız. Butun sıkletlerde boyle. Burada 74 kiloda değişiklik oldu. Yakup Gor, Dunya Grand Prix'inde kafa kafaya mac yaptı. Ondan sonra Bulgaristan'a geldi, orada da madalya aldı. Takıma girdi, şu anda iyi gorunuyor. İnşallah şampiyon da olur, ondan beklentimiz buyuk. Takım kaptanımız Taha şampiyon olursa takıma buyuk bir moral oluyor. İnşallah Taha altın madalya alır. Bu sene hedefimiz Dunya Şampiyonası, baraj gecince biz rahatlıyoruz. Barajı gecmediğin zaman, bir suru turnuvaya gidiyorsun, kampların bozuluyor. Başka kampa gitmek zorunda kalıyorsun. Hedefimiz Kazakistan Astana'da yapılacak olan kota maclarında 6'da 6 yapmak. Genel olarak takım hazır. İnşallah başarılı oluruz diye duşunuyorum" şeklinde konuştu. YAKUP GOR: İLK KEZ 74 KİLODA MİLLİ MACA CIKACAĞIM Milli gureşci Yakup Gor, butun hedeflerinin olimpiyatlara yonelik olduğunu belirterek, "Avrupa Şampiyonası'na hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyor. Son gureş antrenmanlarımızı yapıyoruz. İnşallah Nisan'ın 8'inde Romanya Bukreş'te yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Ben 74 kiloda ulkemi temsil edeceğim. Erzurumluyum, Ankara Aski Spor'da gureş hayatıma devam ediyorum. Butun ulkeler icin Avrupa Gureş Şampiyonası cok onemli. O yuzden bazı ulkeler olimpik sıkletlerde zayıf olan sporcuları yerine devşirme sporcu alıyor. Avrupa Şampiyonası'nda da Rus asıllı, Dağıstan asıllı başka ulkeler adına gureşen rakiplerimiz oluyor. Biz de favorilerden biriyiz. Ulkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Normalde ben 70 kiloda yarışıyordum. 70 kilo olimpiyat sıkleti olmadığı icin 74 kiloya cıktım. İlk defa 74 kiloda bir milli maca cıkacağım. Avrupa Şampiyonası inşallah bizim icin guzel bir başlangıc olur. Butun hedeflerimiz olimpiyata yonelik. Bunlar bir geciş suresi, inşallah altın madalya alıp guven kazanırız" ifadelerini kullandı. FATİH ERDİN: HEDEF ŞAMPİYONLUK 86 kiloda mindere cıkacak Fatih Erdin ise, hazırlıkların sonlarına geldiklerini ifade ederek, "3 aydır kamplardayız. İlk once hedefimiz Avrupa Şampiyonası. İnşallah orada takım halinde başarılı sonuclar elde ederiz. Benim sıkletim olimpiyat sıkleti. 86 kiloda yarışıyorum. Gecen sene Dunya 2'ncisi oldum. Bu sene de inşallah 2'nciliğin uzerine cıkarak, hedefimiz şampiyonluk ama ilk 5 icerisinde yer alıp 2020 Tokyo Olimpiyatları icin sıkletimde kota almak istiyorum. İnşallah bunu da elde edebiliriz. Cunku hocalarımız, takım arkadaşlarımız, bizden buyuk şampiyon ağabeylerimizin destekleri cok var uzerimizde. Kendileri bizden daha cok başarı elde ettiler. Bize de bunları aktarıyorlar, oğretiyorlar. İnşallah biz de arkalarından gelerek, onlarla beraber guzel bir yolda ilerleyeceğiz. 86 kilo dunyanın en zor sıkletlerinden biri. Bakıldığı zaman, Gurcistan, Azerbaycan, Rusya, Beyaz Rusya, Amerika, İran Dunya Şampiyonası'nda sıkı rakipler. Sadece Rusya adına gureşen sporcu değil, Azerbaycan, İtalya adına gureşen sporcular da Rus. Bunlar rekabeti daha cok artırıyor. Madalya kazanmak icin daha cok calışmak gerekiyor. Biz de ona gore calışıyoruz, inşallah başarı elde edeceğiz" şeklinde konuştu. SELAHATTİN KILICSALAYA: BAYRAK İCİN HER ZAMAN MUCADELE VERECEĞİZ 65 kiloda Selahattin Kılıcsallayan da, Turkiye Şampiyonası'nda sonra 3 kamp yaptıklarını ifade ederek şoyle konuştu: "İyi bir hazırlık donemi gecirdik, şu an son aşamalar, gureş idmanlarını yapıyoruz. Bundan sonraki haftalar artık kilo ayarlama olacak ve maclara konsantre olacağız, hazırlanıp gideceğiz. Gecen seneki kadronun hemen hemen aynısı burada. Gecen sene biraz genctik. İlk defa girmiştik, ben de ilk defa katıldım, diğer kilodaki arkadaşlarım da ilk defa katılmıştı. Bu sene biraz daha tecrubeli bir takım var. Gecen yıl Avrupa 3'uncusu oldum, inşallah hedefim bu yıl final yapmak, inşallah şampiyon olmak. Ulkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. En yoğun sezonumuz bu 2019 sezonu. Cunku 2020 Olimpiyatları'nın hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz. Dunya Şampiyonası'nda ilk 5'e girdiğimiz zaman 1 yıl oncesinden olimpiyata gitmeye hak kazanıyoruz. 2020 Olimpiyatları'nı hedefleyerek calışıyoruz. Bu sene Dunya Şampiyonası'nda ilk 3, ilk 5 yapmamız buyuk bir avantaj. Avrupa Şampiyonası'ndan gelince Dunya Şampiyonası'na hazırlanacağız. Bu sene biraz yoğun gececek ama biz bayrak icin her zaman mucadelemizi vereceğiz." RECEP TOPAL: TEK AMAC OLİMPİYATLARA KOTA ALMAK Kamplarda sıkı calışan ve hedeflerinin olimpiyata kota almak olduğunu belirten 61 kiloda mindere cıkacak Recep Topal, "Guzel bir hazırlık donemi gecirdik, son hafta kaldı artık. Form idmanı, kilo duşme ayarlayıp iyi bir şekilde katılmayı duşunuyoruz. İnşallah gecen seneden daha iyi sonuclar alırız. Ulkemizi ve butun halkımızı gururlandırırız. Serbest gureş daha zor grekoromen gureşe gore ama butun ulkeler daha iyi hazırlandığı icin kota almak da zorlaşıyor. Butun takım arkadaşlarımın kota alma şansı cok yuksek, ben inanıyorum. Olimpiyatlara butun takım olarak katılacağız inşallah" ifadelerini kullandı. 97 kiloda mindere cıkacak olan Fatih Yaşarlı da, "Gecen sene ben Dunya Şampiyonası'na katılmıştım. Orada talihsiz bir yenilgi aldık. Onun tecrubesiyle bu sene daha iyi hazırlandık hocalarımızla beraber. Bu sene daha istekliyim daha madalyaya ac bir gorunumum var. Madalya almamak icin hicbir nedenimiz yok. En iyi dileğimiz İstiklal Marşımızı orada okutmak, butun Avrupa'ya dinlettirmek ama madalyasız donmek istemiyoruz. 97 kilo şu anda bakıldığı zaman en zor sıkletlerden biri. Diğer sıkletler de tabi ki cok zor. Dunyada gureş artık eskisi gibi değil. Eskiden birkac ulke vardı, şimdi Rumenler, Bulgarlar hepsi cok iyi gureşciler yetiştiriyor. O yuzden işimiz zor ama biz o zorluğu bildiğimiz icin iyi hazırlandık. Şampiyon olmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu. KOTANOĞLU: TAHA AKGUL KAPTANLIĞINDA İYİ HAZIRLANDIK 79 kiloda mucadele edecek Muhammet Nuri Kotanoğlu da, iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Turkiye Şampiyonası'ndan sonra 3 aylık bir kamp donemi gecirdik. En iyi şekilde ulkemizi temsil edeceğimize inanıyoruz. Gureş antrenmanları devam ediyor. Gunde 2 saat cift olarak antrenman yapıyoruz. Madalya alıp geleceğimize inanıyoruz. Taha Akgul gibi bir olimpiyat şampiyonumuz var. Onun kaptanlığında iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Butun sıkletlerde madalya alacağımıza, şampiyon cıkaracağımıza her zaman inancımız tam. Biz Turkiye milli takımıyız. Her zaman zirveye oynayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. DHA __________________