Avrupa Gureş Şampiyonası’nda serbest stil 74 kiloda son 3 yılın altın madalyalı ismi Soner Demirtaş’ın yerine mucadele edecek Yakup Gor, "Sorumluluğum buyuk." dedi. Avrupa Gureş Şampiyonası’nda serbest stil 74 kiloda son 3 yılın altın madalyalı ismi Soner Demirtaş’ın yerine mucadele edecek Yakup Gor, "Sorumluluğum buyuk." dedi. Yakup Gor, 8-14 Nisan tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bukreş’te duzenlenecek Avrupa Gureş Şampiyonası oncesi AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Erzurumlu 30 yaşındaki milli gureşci, gecen yıl 70’den 74 kiloya cıktığını ancak Avrupa ve dunya şampiyonalarında milli takım kadrosuna giremediğini soyledi. Yakup, uluslararası turnuvalara gitmeye devam ettiğini ve son donemde iyi bir cıkış yakaladığını belirterek, "Serbest stil 74 kiloda son uc Avrupa şampiyonluğu Soner Demirtaş’a ait. Bu sene 74 kiloda Avrupa Şampiyonası’na katılmak bana nasip oldu. İnşallah kimseyi mahcup etmem. Soner’in kaldığı yerden şampiyonluğa ben devam ederim. Sorumluluğum buyuk." ifadelerini kullandı. Avrupa Şampiyonası oncesi hem kulubu ASKİ Spor’da hem de milli takım kamplarında iyi bir hazlık donemi gecirdiğini dile getiren Yakup, "Bir Avrupa ikinciliğim ve iki Avrupa ucunculuğum var. Dunya ikinciliğim ve ucunculuğum var. Altın madalya icin mucadele edeceğim. Form olarak kendimi iyi goruyorum." diye konuştu. Milli gureşci, Avrupa şampiyonası oncesinde katıldığı turnuvalarda iyi bir performans ortaya koyduğuna işaret ederek, şoyle devam etti: "Sıkletimde başarılı sporcunun olması beni yurt dışı turnuvalarında da tetikledi. Bunda kesinlikle rekabetin etkisi var. Musabakalara daha sorumluluk icinde cıktım. Avrupa ve dunya şampiyonalarında derece elde etmiş sporcuları yendim. 2018’in dunya şampiyonu Rus sporcuyla finalde karşılaştık. 4-4 bitti, onu da yenebilirdim. Avrupa Şampiyonası’na da gelecek. Turnuvada yenildim ama onemli olan Avrupa Şampiyonası. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda yenerim." Yakup, Soner Demirtaş ile aralarındaki rekabete ilişkin "İddialı bir sıklet oldu. Turkiye’de de birbirimizi tetikleyecek rakip olduk. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Dunya Şampiyonası icin yine secmeler olacak. Hedefimiz tabii Dunya Şampiyonası’na katılıp olimpiyat kotası alabilmek. Turkiye’de de guclu rakibimiz olduğu icin Dunya Şampiyonası’na giden arkadaş ulkemizi iyi temsil edecektir." şeklinde goruş belirtti. - "Butun arkadaşlar şampiyonluğa aday" Yakup Gor, Avrupa Gureş Şampiyonası’nda takım halinde de derece elde etmek istediklerinin altını cizdi. İyi bir kadrolarının bulunduğunu soyleyen milli sporcu, şunları kaydetti: "Avrupa Şampiyonası’nda butun arkadaşlar şampiyonluğa aday. Herkes altın madalya icin mucadele edecek. Dunya Şampiyonası tabii biraz daha zorlu oluyor. Gecen sene biraz talihsizlikler oldu. Bazı madalya beklediğimiz arkadaşlar madalya alamadı. Bazen yenilgiler de iyi oluyor, insan bir geriye donup kendine bakıyor. İnşallah 10 sıklette 10 madalya alırız." değerlendirmesinde bulundu. Taha Akgul ile takımın tecrubeli iki isminden biri olan Yakup, "Tabii burada bizim takıma yeni giren arkadaşlara rol model olmamız gerekiyor. Biraz daha sorumluluk hissediyoruz. Calışmalarımız, başarılarımız onları etkiliyor. Takımda iyi bir arkadaşlık ortamı var." diye konuştu. AA __________________