ASKİ Spor Kulubu Başkanı Genc: Gureşcilerimizin tamamının kota alacağını duşunuyorum
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- ASKİ Spor Kulubu Başkanı Genc: Gureşcilerimizin tamamının kota alacağını duşunuyorum
-
06-10-2019, 22:58:43Romanya'da 8-14 Nisan tarihleri arasında duzenlenecek olan Buyukler Avrupa Gureş Şampiyonası'nda Turkiye'yi serbest ve grekoromen stilde 20 gureşciden oluşan milli takım temsil edecek. Temsil edecek gureş kadrosunun yarısını ASKİ Spor Kulubu sporcuları oluşturuyor. Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) konuşan ASKİ Spor Kulubu Başkanı Mehmet Genc, sporculardan şampiyonluk beklediklerini belirterek, "Gureşcilerimiz Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorlar. Cuma gunu yola cıkacaklar, pazartesi gunu şampiyona başlıyor. ASKİ Spor Kulubu olarak, erkekler 20 sıkletin biz 10 sıkletini karşılıyoruz. Bu Turkiye'de cok buyuk bir başarı. 6 sporcumuz serbest stilde, 4 sporcumuz grekoromen stilde bu Avrupa Şampiyonası'nda ulkemizi temsil edecekler. Hem ASKİ Spor hem de milli takım kaptanımız Taha Akgul'un onderliğinde. Ondan da burada bir şampiyonluk bekliyoruz. 9 sporcumuz daha var serbest takımda inşallah hepsi bu ulke adına bizleri mutlu edecektir. Orada madalya kazanıp İstiklal Marşımızı okutacaklardır. Bizde burada bu mutluluğu tadacağız" ifadelerini kullandı. "TUM GUREŞ TAKIMIMIZIN KOTA ALACAĞINI DUŞUNUYORUM" Genc, gureş milli takımının moral ve motivasyonunun iyi olduğunu ifade ederek şoyle konuştu: "2020 Olimpiyatları'na gitmeleri icin de Dunya Şampiyonası'nda derece yapacaklar, orada bir kota almaları gerekiyor. Ben giden sporcularımızın kota alacaklarını duşunuyorum. Bir sıkıntı olacağını duşunmuyorum. Tum sporcularımızın kota alıp, olimpiyatlarda bizi temsil edeceklerini umuyorum. Gitmemeleri icin ekstra bir şey olması lazım. Hani bir sakatlıktır veya başka bir şeydir. Ama inşallah olmayacak bu cocuklarda bunun ustesinden gelecekler. Olimpiyatlarda en buyuk umutlarımız yine gureşcilerimiz bizim İnşallah kotalarını alıp ulkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerdir. En son yapılan Dunya Şampiyonası'nda Suleyman Atlı, dunya 3'uncusu oldu ve cok guzel maclar yaptı. Burada da cok guzel hazırlandı bir ameliyat sureci gecirdi. Tam kamplara başlamadan once o donemi iyi denk getirdik ve ondan sonraki bu kamp donemine yetiştirdik. Kendisi şu anda Avrupa Şampiyonası'na hazır. Ben herkesten bekliyorum ama Suleyman Atlı, şampiyonada goğsune yine bir altın madalya takacaktır. Selahattin Sallayan o da keza. İşte Yakup Gor var sıklet değiştirdi. 70 ti 74'e cıktı. Burada da ilk bu kiloda şampiyonasına gidiyor. İnşallah Orada başarılı olacaktır. O da hak etti gitmeyi tabi diğer sporcularımız da var ama şampiyonayı ben ASKİ Spor olarak değerlendirmiyorum. Şampiyonayı ulke olarak değerlendiriyorum. Burada cok madalya alarak ulkeyi sevince boğmalarını bekliyorum. Bunu gozlemledim cunku burada arkadaşlarla birebir hem antrenmanlarında hem kamplarında takip ederekten bunu gordum. Moralleri ve motivasyonları hepsi yerinde. Dun takım kaptanı Taha Akgul'le de bir aradaydım. Ona da sordum nasılsın iyi misin, takım calışmaları nasıl diye. O da cok şukur buradan bir altın madalya ile doneriz dedi. Boyle bir goruşmemiz oldu. Dediğim gibi yarışmada bizi temsil edecek tum sporculara başarılar diliyorum İnşallah alınlarının akı ile kursu yaparak donerler." DHA __________________