Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Romanya’nın başkenti Bukreş’te gercekleştirilecek Avrupa Gureş Şampiyonası’nda milli takımdan onemli başarılar beklediklerini belirtti. Serbest Gureş Milli Takımı ile Romanya’ya giden Aydın, yaptığı acıklamada, buyuklerde bu yılki ilk onemli şampiyonaya cıkacaklarına dikkati cekerek, "Avrupa Gureş Şampiyonası icin hazırlıklarımızı tamamladık. İlk olarak serbest stilde mindere cıkacağız. Ardından kadın gureşcilerimiz ve son olarak da grekoromen stildeki sporcularımız madalya arayacak." ifadelerini kullandı. Gecen yıl gercekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen başarıları hatırlatan Aydın, şu goruşlere yer verdi: "Dağıstan, gureş sporunun cok ilgi gorduğu bir yer. Kaspiysk kentinde 7 gun suren şampiyonada Turkiye 5’i altın, 8’i bronz olmak uzere toplam 13 madalya kazanmıştı. 2017 yılında ise Sırbistan’ın Novi Sad kentinde duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda 5 altın, 1 gumuş ve 3 bronz madalya kazanmıştık. Bunlar gercekten de tarihi başarılar. Son 2 Avrupa Şampiyonası’nda tam 10 kez İstiklal Marşı’mızı okuttuk. Adeta Avrupa’ya İstiklal Marşı’mızı ezberlettik. Romanya’da madalya sayılarımızı artırmak ve yine bayrağımızı gondere cektirmek istiyoruz. Milli takımlarımızın kamplarını tek tek ziyaret ettim. Sporcularımızın kazanma azimlerini bizzat gordum. Bu da beni fazlasıyla memnun etti. İnşallah Romanya’dan yeni rekorlarla doneriz." Şampiyonada mucadele edecek kadın milli takımı 8 Nisan Pazartesi gunu, grekoromen milli takımı ise 10 Nisan Carşamba gunu Bukreş’e gidecek. İnternethaber __________________