Geleceğin baş pehlivanları mindere cıktı
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Geleceğin baş pehlivanları mindere cıktı
-
06-10-2019, 22:58:18Aydın Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu ile Gureş Federasyonu tarafından gercekleştirilen minikler gureş şampiyonasında geleceğin baş pehlivanları minderin tozunu silkeledi. 11 yaş grubundan 8, 12-13 yaş grubunda 10 ayrı siklette gercekleştirilen gureşlerde dereceye giren minik pehlivanlar madalyalarını aldı. Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gercekleştirilen gureşlere, Aydın Efeler, Nazilli, Kuyucak, Germencik ve Soke ve Kuşadası’nda gureş eğitimi goren minik gureşciler katıldı. Zaman zaman cekişmeli macların yaşandığı gureşlerde, rakibine yenilen bazı gureşciler gozyaşlarına hakim olmazken pek cok gureşi de ilk defa mindere cıkıp musabaka heyecanı yaşadı. Yapılan gureşler sonucu 11 yaş grubunda 26-30 kiloda Ali Cakır, 34 kiloda Oğuz Sait Aydın, 38 kiloda Mehmet Ozden, 41 kiloda Ayhan Akgun, 44 kiloda Ayberk Karataş, 48 kiloda Efe İhsan Ersoz, 52 kiloda Barış Biyen 57 kiloda da Mehmet Gokcen altın madalya aldı. 12-13 yaş gurubunda ise 26-30 kiloda Emrah Yalcın, 34 kiloda Muhammet Ozdemir, 38 kiloda Nuri Ay, 41 kiloda İbrahim Bencan, 44 kiloda Diyer Aslen, 48 kiloda Yiğit Taşyapı, 52 kiloda Doğan Ozalp, 57 kiloda Muhammet Durmaz, 62 kiloda Bilal Efe Celik, 65 kiloda da Abdullah Sait Temiz altın madalya aldı. Grubunda dereceye giren sporcular grup musabakalarında Aydın’ı temsil edecek. Aydın’da ata sporu gureşi geliştirmek icin genclere bu sporu sevdirmeye calıştıklarını belirten Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu Gureş Eğitim hocalarından Nuri Tunc, “Efeler Diyarı Aydın’dan pek cok şampiyon yetiştirdik. Gureş eğitim merkezinde de genclerimizi Avrupa ve Dunya şampiyonluğuna hazırlıyoruz. Bugun gercekleştirdiğimiz musabakalarda da geleceğin baş pehlivanları gureşti. Yetenekli cocuklarımız var. İyi bir eğitim ile Aydın’ı minderde soz sahibi yapmaya calışıyoruz” dedi. İHA __________________