Avrupa Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Suleyman Atlı, aynı başarıyı Dunya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da elde etmek istediğini soyledi. Avrupa Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Suleyman Atlı, aynı başarıyı Dunya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da elde etmek istediğini soyledi. Buyuklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu Romanya’nın başkenti Bukreş’te yaşayan 24 yaşındaki Suleyman, AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Erkekler serbest stil 57 kiloda kursunun zirvesinde yer alan Suleyman, kendisini destekleyerek dualarını esirgemeyen herkese cok teşekkur etti. Suleyman, sezon başından bu yana iyi bir hazırlık sureci gecirdiğini vurgulayarak, "Şampiyona oncesi, ’Altın zamanı geldi.’ demiştim. Cok şukur sevenlerimi mahcup etmedim. Allah, Avrupa şampiyonluğunu nasip etti. Onumuzdeki hedefimiz ise Dunya şampiyonu olup, olimpiyatlara favori bir şekilde gitmek." ifadelerini kullandı. - "Yukselen bir performans grafiğim var" 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak buyuk deneyim yaşadığını belirten milli gureşci, bu kez hedefinin altın madalya olduğunun altını cizdi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gecen yıl yapılan Dunya Şampiyonası’nda da ucuncu olduğunu hatırlatan Suleyman, "Ayrıca 2017’de Avrupa ucunculuğu elde etmiştim. Buyuklerde ilk Avrupa şampiyonluğuma Romanya’da ulaştım. Yukselen bir performans grafiğim var. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da şampiyon olmak istiyorum. Bu doğrultuda calışmalarıma devam edeceğim." diye konuştu. Fethiyeli gureşci Suleyman, serbest stilde takım halinde Avrupa Şampiyonası’na iyi başladıklarına dikkati cekerek, "İlk gun 2 altın, 1 gumuş ve 1 bronz madalya kazandık. Madalyalar devam edecek. Takım halinde de derece elde edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Gureşte son yıllarda buyuk ivme yakalandığını vurgulayan ASKİ Spor Kulubu sporcusu Suleyman Atlı, gureşin Turk sporunun lokomotif branşı olduğunu kaydetti. - "Gureşe başladığımda 16 kiloydum" Genclerde Avrupa ve dunya şampiyonluğu bulunan Suleyman Atlı, 9 yaşında gureşe başladığında 16 kilo olduğunu ve babasının her zaman kendisini desteklediğini dile getirdi. Romanya’da kazandığı altın madalyayı babasına armağan eden Suleyman, "Babam her zaman yanımda oldu. Ona bu gururu yaşattığım icin cok mutluyum." diyerek sozlerini tamamladı. AA __________________