Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli gureşcileri kabul etti. Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı acıklamada "(2020 Tokyo Olimpiyatları) Gureş bizim en cok umutlu olduğumuz branşlarımızdan biri. Bu manada gecirdiğiniz şampiyona umitlerimizi daha da pekiştirdi" ifadelerini kullandı. Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Romanya’da duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanan milli gureşcilerle bir araya geldi. Kasapoğlu, bakanlıkta gercekleştirilen kabulde milli gureşcileri tebrik ederek, "Sayenizde cok guzel bir hafta gecirdik. Her arkadaşımı ayrı ayrı kutluyorum. Bizim gururumuz oldunuz. Sizlerle gurur duymaya devam edeceğimize inancımız tam." dedi. Milli sporcuların Bukreş’te 16 madalya kazandığını hatırlatan Kasapoğlu, "Gecen hafta Bukreş’teki manzara benim icin hem heyecan verici hem de duygusaldı. İnşallah bu anları coğaltmak nasip olur. Bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı’mızı dinletmek gercekten ayrı bir gurur. Bu gururu bizlere yaşattığınız icin hepinize cok teşekkur ediyorum." diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın yaklaştığına işaret ederek, "Buna yonelik hazırlıklar da hamdolsun guzel gidiyor. Gercekten bu sene olimpiyat oncesi olması acısında onemli. Gureş bizim en cok umutlu olduğumuz branşlarımızdan biri. Bu manada gecirdiğiniz şampiyona umitlerimizi daha da pekiştirdi. Dunya Şampiyonası ve olimpiyatlarda guzel sinyaller alacağımıza inanıyorum. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Olimpiyatlardaki performansın beklenenin cok uzerinde olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora cok onem verdiğini vurgulayan Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Bu anlamda cok şanslıyız. Son 17 yılda spor bizim icin ayrı bir devrim alanı oldu. Sizlerin bu madalyaları, başarıları da bu işi taclandıracak. Son 17 yılda spora, tesisleşmeye yapılan yatırımlar devasa. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımıza şukran borcluyuz. İnşallah ilk fırsatta Cumhurbaşkanımızı da hep birlikte ziyaret edeceğiz. Hem sportif başarı hem de karakter olarak her biriniz gercekten cok ayrı arkadaşlarımızsınız. Tum ekibi o manada da takdire şayan goruyorum. Spor butun bir olay, kişilik de cok onemli. Bu vesileyle sizleri, gureş camiamızın sporcularını hep ornek gosteriyorum. Bizler de bakanlık olarak hep yanınızda olacağız. Hep birlikte omuz omuza yuruyeceğiz. İlk fırsatta Sarıyer kampına da geleceğiz." - Musa Aydın: "Tokyo’da da ulkemizi başarıyla temsil edeceğiz" Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da milli gureşcileri ve teknik ekibi kutlayarak, "Sporcularımız gercekten cok mucadele etti. Yenilen gureşcilerimiz de savaştı, bu cok onemliydi. Şampiyonluk ve madalya sayısı biraz daha fazla olabilirdi ama nasip bu kadarmış. Demek ki bazı eksikliklerimiz var. Onları teknik ekiple goruşeceğiz." ifadelerini kullandı. Aydın, onlerinde Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası’nın bulunduğuna işaret ederek, "Bu seneki hedefimiz Dunya Şampiyonası’nda olimpiyat kotalarını almak. Bir yıl oncesinden kotaları alırsak 2020 Tokyo Olimpiyatları’na rahat bir şekilde hazırlanırız. İnşallah 2016 Rio Olimpiyatları’nda olduğu gibi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da yine ulkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Bize vermiş olduğunuz maddi ve manevi destekten dolayı cok teşekkur ediyoruz." şeklinde konuştu. Kabulde, Genclik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya ile Sinan Aksu, Spor Hizmetleri Genel Muduru Mehmet Baykan ve Gureş Milli Takımı’nın teknik heyeti de yer aldı. (AA) __________________