Turkiye Gureş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, 70 yıldan sonra kazanılan başarının ilk olduğunu soyleyerek, "Oncelikle bu başarıdan dolayı ulke olarak, gureş federasyonu olarak cok mutluyuz'' dedi. 1949'dan sonra 70 yıl aradan sonra ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda 6 tane altın madalya toplamda da 16 madalya gumuş bronz olmak uzere, bizi gelecekle ilgili cok onemli olcude mutlu etmiştir. Cok onemli bir başarıdır gureş tarihinde. 70 yıl aradan sonra bu başarı ciddi onemli bir başarı. Ben bu başarıda oncelikle sporcu kardeşlerimi, teknik ekibi, federasyon başkanımı, ekibin bir parcasıyız gureş federasyonu olarak elimizden geldiği kadar gureşin başarısı icin mucadele etmeye devam ediyoruz. Ben hepsini canı gonulden tebrik ediyorum, onlardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu. "ALTYAPI OLMAZSA OLMAZIMIZ" Altyapıyı arac gerec, tesis anlamında da onemli bulduğunu belirten Tahir Yılmaz, "Altyapı zaten olmazsa olmazımız. gelecekte ulkemizi 2024,2028'deki olimpiyatlarda temsil edecek bugun buradaki turnuva, 1 hafta once yaptığımız yıldızlar zafer turnuvası , bugun burada yaptığımız gencler şampiyonlar turnuvası bizim icin bir gostergedir. Olimpiyatlara aday, değerli bulduğumuz sporcuları kontrol altında tutup, hem kulup hem milli takım hem federasyon acısından tabi ki de onumuzde bir veri oluşturacak 2024 ve 2028 olimpiyatları icin. Onemsiyoruz cunku gureşin geleceği bunlar, yıldızlar ve gencler kategorisi. O anlamda şimdi gecen hafta yıldızları yaptık, onumuzde kamp ve turnuva hazırlığından sonra Avrupa Şampiyonası'na iştirak edecek bu takımlar. Yıldızların Avrupa Şampiyonası İtalya'da, haziran ayının başlarında. Bu şampiyonlar turnuvası da İspanya'da yine haziranın ortalarında. Bizim amacımız tabi ki altyapı diyoruz ama şampiyonadaki madalya sayımızla altyapının guclu olup olmadığının orada ispatı olacaktır. Bizim teknik ekiplerimiz, teknik kadrolarımız bu işle ilgili yoğun calışma icerisindeler. Bu şampiyonadan sonra yine turnuvaya gececekler. Turnuvadan sonra kamp yapacaklar. Biz burada sıkletlerin en iyilerini tespit edip, Avrupa Şampiyonası'nda ulkemizi temsil edecek en guclu sporcuları oluşturacağız. Gureş hicbir zaman bayrağı yere duşurmez inşallah. Gecmişte olduğu gibi bugun de tarih yazmıştır. Bundan sonra da tarih yazmaya devam edeceğine biz butun inancımızla bunu boyle biliyoruz, boyle goruyoruz. Biz de bu inanc doğrultusunda elimizden geldiği kadar gureşi ust seviyeye taşıyabilmek adına caba sarf ediyoruz. Ama şunu biliyoruz cıta cok yukseldi, işimiz daha zor. Yukselen cıtanın altına duşmemek birinci hedefimiz. Hep uzerine koyarak federasyon başkanımız Musa Aydın goreve geldiği gunden itibaren madalya sıralaması olsun, gureşin her alanında ustune koymuştur. Bugunden sonra da ustune koyarak devam edeceğine inanıyorum inşallah" ifadelerini kullandı. DHA __________________