Taha Akgul: "Hedefim dunya şampiyonu olmak"
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul: "Hedefim dunya şampiyonu olmak"
-
06-10-2019, 22:56:18Avrupa Gureş Şampiyonası'nda 7. kez zafere ulaşan milli gureşci Taha Akgul, memleketi Sivas’ta davul ve zurna ile karşılandı. Romanya'nın başkenti Bukreş'te gercekleştirilen Avrupa Gureş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kilo final mucadelesinde Gurcu Geno Petriashvili'yi 7-0 mağlup eden Taha Akgul 7. kez Avrupa şampiyonluğunu elde etmişti. Şampiyonanın ardından Akgul, memleketi Sivas’a geldi. Ankara’dan karayolu ile Sivas’a gelen milli gureşci, şehir girişinde davul ve zurnalı kutlama ile karşılandı. Cok sayıda kişinin katıldığı karşılamada konuşan Taha Akgul, “7. Avrupa şampiyonluğunun ardından bugun memleketime geldim. İki hafta gecti. Sıcağı sıcağına gelmek istedim. Sivas’taki Gureş Eğitim Merkezi’nden mezun oldum. Doğma buyume Sivaslıyım. Tekrar baba ocağıma geldim. Memleketime zaten surekli gelip, gidiyorum. Burada olduğum icin cok mutluyum. Bazı ziyaretlerimiz olacak. Bizi yalnız bırakmayarak buraya gelen herkese teşekkur ediyorum. Calışmaya devam edeceğim. Bizi motive eden bu sevgi bu saygı. Hedefim dunya şampiyonu olmak. Avrupa şampiyonu oldum ama yeni bir şey kazanmadım. 6 şampiyonluk vardı. Kendi rekorumu geliştirmiş oldum" şeklinde konuştu. İHA __________________