Avrupa Gureş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya, memleketi Tokat’ta coşkuyla karşılandı. Avrupa Gureş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya, memleketi Tokat’ta coşkuyla karşılandı. Romanya’nın başkenti Bukreş’te duzenlenen organizasyonda erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya icin Tokat-Turhal kara yolu Organize Sanayi kavşağı yakınlarında bulunan bir benzin istasyonunda karşılama toreni yapıldı. Kaya, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı cektirdi. Şampiyon gureşci Mustafa Kaya, gazetecilere yaptığı acıklamada, "Bukreş’te iki hafta once Avrupa Şampiyonu olmuştum. Allah razı olsun Tokat halkından. Karşılama torenime gelmiş. Cok mutlu oldum. Gelenlere cok teşekkur ediyorum." dedi. Kaya’yı karşılamaya gelen Turkiye Gureş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Cinkılıc, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Turkiye’nin şampiyonlar ulkesi olduğunu belirterek, "Onceden olduğu gibi milli takımın yuze 50’si Tokatlılardan oluşuyor. Altyapı burada var. İnşallah daha cok şampiyonlar olacak. Turkiye serbest stilde 10 sıkletten 8’inde başarılı, 7 sıklette madalya alındı. Cok iyi giden bir surec var. İnşallah bunu da olimpiyatlarda percinleriz." diye konuştu. Kaya, konvoy eşliğinde Cevreli beldesine hareket etti. AA __________________