AK Parti Sivas Milletvekili, dunya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Hamza Yerlikaya, şu anda gundeminde siyaset olduğunu belirterek, "Dunya minderlerinde ulkemi temsil etmek, milli marşımı caldırmak... Bunlar cok ayrıcalıklı duygular. Bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak benim gorevim" dedi. Yerlikaya, eylul ayı icinde Azerbaycan'da duzenlenecek dunya şampiyonasına katılacak milli takımdaki arkadaşlarına destek vermek icin milletvekili arkadaşlarıyla beraber bu ulkeye gideceğini bildirdi. Yerlikaya, "Gonlumden bir kac şampiyonun cıkması geciyor. Dunya şampiyonasının ayrıca olimpiyat barajı olması nedeniyle eski takım arkadaşlarımın omuzuna daha cok ağırlık binecek. Umut ediyorum ki olimpiyat barajını 7'de 7 gecerler ve bu olimpiyat provasını iyi kapatırlar" diye konuştu. Olimpiyatlarda son kez gureştikten sonra gureşi bırakacağı belirten milletvekili Yerlikaya, "Olimpiyatlardan sonra gureşi bırakıyorum. Gureş bize Kuran'da ayet olarak inmedi. Bu bir geciş sureci. Gureşin başarısızlığa tahammulu yok. Hamza gider yerine Mehmetler gelir" dedi. Uluslararası Gureş Federasyonları Birliği'nde (FILA) gorev alabileceğini de belirten Yerlikaya, "Cunku Turk gureşinin dunya gureşi uzerindeki lobisinin guclu olması gerekiyor. Muhakkak benim gorev almam da soz konusu değil. Bizim gibi akademisyen, dil bilen, vizyonu geniş bazı arkadaşlarımızın FILA'da gorev alması Turk gureşinin selameti acısından buyuk onem taşıyor" diye konuştu. __________________