Atakan Yuksel: “‘Turk gibi guclu’ sozunu Avrupa’da dinlettik”
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Atakan Yuksel: “‘Turk gibi guclu’ sozunu Avrupa’da dinlettik”
-
06-10-2019, 22:52:17Avrupa Gureş Şampiyonası Grekoromen Stil 67 kiloda altın madalya kazanan Atakan Yuksel, şampiyonada buyuk başarı elde ettiklerini soyleyerek, “Bizler, ‘Turk gibi guclu’ sozunu Avrupa’da dinlettik. İnşallah buna devam edeceğiz” dedi. Romanya’da duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda Grekoromen Stil 67 kiloda altın madalya alan Atakan Yuksel, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine acıklamalarda bulundu. Altın madalya aldığı icin cok mutlu olduğunu belirten Yuksel, “2019 yılında zorlu bir calışma sureci getirdi. Muthiş başarılara imza attık. 6 altın, 2 gumuş ve 8 bronz madalya olmak uzere 16 madalya kazandık. Turk gureşi olarak buyuk bir başarı. Ulkeme altın madalya kazandığım icin, İstiklal Marşımızı okuttuğum ve bayrağı gondere cektirdiği icin cok mutlu oldum. Tarifi mumkun olmayan bir duygu. Onumuzde Dunya Şampiyonası var. Burada kursunun zirvesinde yer alıp, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda bayrağı gondere cektirmeyi hedefliyorum” diye konuştu. “Turk gibi guclu’ sozunu Avrupa’da dinlettik” Şampiyonayı değerlendiren Yuksel, “Minderde gorduğunuz boyut var bir de oncesi psikolojik boyutu var. Mac suresi 6 dakika ama biz bunun hazırlığını gunler, aylar oncesinden yapıyoruz. Onemli rakiplerim vardı. Bu yıl olimpiyatların ayağı olduğu icin butun ulkeler ozellikle grekoromen gureşte Avrupa ulkeleri cok kuvvetli. Avrupa ve dunya şampiyonu Rus rakibim vardı. Ceyrek finalde onu yendim. Gurcu rakibim iyi bir sporcuydu. Bunları gectim. Bizler, ‘Turk gibi guclu’ sozunu Avrupa’da dinlettik. İnşallah buna devam edeceğiz. Hedeflerimiz bu yonde” şekline konuştu. “Hedefim Tokyo’da altın madalya” Hedefleri hakkında konuşan milli gureşci, “Hedefim dunya şampiyonasında kursude yer almak ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ulkemi en iyi şekilde temsil edip, altın madalya kazanmak istiyorum” dedi. Desteklerinden dolayı herkese teşekkur eden Atakan Yuksel, “Rıza kardeşimle ben Yozgatlıyız. Yozgat’ta cok buyuk bir ilgi ile karşılaştık. Cok desteklediler. İnşallah salı gunu de orada karşılama toreni yapacaklar. Koylulerimizle buluştuk. Onlar sosyal medyada cok aktifler. Buradan da devamlı destekliyorlar. Dua ediyorlar. Herkes destekliyor. Bizleri destekleyen ve dua eden herkese cok teşekkur ederim. Bir Yozgatlı, Şefaatlili ve Kuzaycalı olarak onlara teşekkur ederim” ifadelerini kullandı. İHA __________________