Musa Aydın: “Hedefimiz 18 sıkletin 18’inde de olimpiyat vizesi almak”
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Musa Aydın: “Hedefimiz 18 sıkletin 18’inde de olimpiyat vizesi almak”
-
06-10-2019, 22:52:14Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası’nda tarihi bir başarı kazandıktan sonra şimdiki hedeflerinin Dunya Şampiyonası olduğunu belirterek, 18 sıkletin 18’inde de olimpiyat vizesi almak istediklerini soyledi. Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan başarıların sırları ve gelecekteki hedefler hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine acıklamalarda bulundu. Avrupa Şampiyonası’nda 16 madalya kazandıklarını hatırlatan Musa Aydın, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez boyle bir başarıya imza attık. Ayrıca 70 yıl aradan sonra 6 tane şampiyon cıkarttık. 6 kez İstiklal Marşımızı okuttuk. Avrupa’ya marşımızı ezberlettik. Daha once 1949 yılında İstanbul’da yapılan şampiyonada 6 madalya almıştık. Ben bu başarıyı elde eden gureşcilerimizi ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. “Hedefimiz 18 sıkletin 18’inde de olimpiyat vizesi almak” Bu senenin olimpiyat arifesi bir sene olduğunu belirten Başkan Aydın, “Bundan dolayı bu Avrupa Şampiyonası onemliydi. Bizi 2020 Tokyo Olimpiyatları icin umutlandırdı. Bu yılın sonunda yapılacak olan Dunya Şampiyonası da bu doğrultuda cok onemli. Burada ilk 6’ya giren gureşciler vize alacak ve olimpiyatlara katılmaya hak kazanacak. Butun hedefimiz 18 sıkletin 18’inde de vize alarak olimpiyatlara katılmak” şeklinde konuştu. “Goreve geldiğimiz gunden beri cok buyuk başarılara imza attık” Başarılarının sırrını acıklayan Aydın, “Bizim sporcularımız şampiyon olduklarında daha terleri soğumadan, minderden iner inmez Cumhurbaşkanımız arıyor tebrik ediyor. Bu bizim sporcularımıza buyuk bir motivasyon sağlıyor. Biz butun Avrupa ve Dunya Şampiyonaları’na katılıyoruz. Hicbir ulkenin Cumhurbaşkanı şampiyon olduğunda aramıyor. Boyle bir Cumhurbaşkanı’na sahip olmamız bizim icin buyuk bir avantaj. Cok şanslı olduğumuza inanıyorum. Kendilerine şukranlarımızı arz ediyorum. Şampiyona boyunca Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bizi aradı, tebrik etti. Ayrıca bize bu yıl buyuk bir maddi desteği oldu. Kendilerine teşekkurlerimizi sunuyorum. Boyle bir ekiple başarıyı gercekleştirmiş olduk. Biz goreve geldiğimiz gunden beri cok buyuk bir başarılara imza attık. 2015 yılında ilk goreve geldiğimizde Avrupa’da 2 şampiyon, 2016’da 3, 2017’de 5, 2018 yılında 5 ve 2019 yılında 6 şampiyon cıkarttık. Bu anlamda başarımızı surekli arttık” ifadelerini kullandı. “Durmak yok, calışmaya devam” Gelen başarılardan dolayı kendilerinden beklentilerin arttığını vurgulayan Başkan Musa Aydın, “Turk spor tarihine baktığınızda olimpiyattaki 94 madalyanın 63’unu gureşte kazandık. Son olarak Rio Olimpiyatları’nda 8 madalyanın 5’ini gureşte aldık. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın ve milletimizin beklentisi cok yuksek. Bu beklentinin bilinci icindeyiz. Oyle inanıyorum ki 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ulkemizi başarılı temsil edeceğiz. Bu 5 madalyayı 6’ya 7’ye cıkartacağız. O yonde calışıyoruz. 2020 yılında ay-yıldızlı bayrağımızı gondere cektirip, marşımızı okutacağımıza inanıyorum. Sporda başarı psikolojiye bağlı. Moral motivasyon cok onemli. Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın bu anlamda cok buyuk destekleri var. Uyumlu bir ekibimiz var. Durmak yok, calışmaya devam” dedi. “Gureş, Turk milletini temsil eden bir spor” Gureşin ata, peygamber ve milli spor olduğunu belirten Musa Aydın, “Gureş, Turk milletini temsil eden bir spor. Guce, tekniğe ve kuvvete dayalı bir branş. Bu yuzden millerimiz gureşe cok değer veriyor. Buradaki galibiyetle mutlu ve gurur duyuyor. Başarı olunca milletimizin daha cok oluyor. Bundan dolayı bizlere dua eden herkese teşekkur ediyorum” diyerek sozlerini tamamladı. İHA __________________