Taha Akgul’un şampiyonlukları ışık oldu
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul’un şampiyonlukları ışık oldu
-
06-10-2019, 22:52:12Son olarak Romanya’nın başkenti Bukreş’te gercekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan olimpiyat ve dunya şampiyonu milli gureşci Taha Akgul’un elde ettiği başarılar, gureşe cok onemli isimler kazandıran Sivas’ta gureş kulubu kurulması icin ilham oldu. Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gureş altyapısına gerekli desteğin verilmesi talimatını verdi. Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgul gibi şampiyonlar cıkartan Sivas, yeni şampiyonları gureşe kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyor. Gureş altyapısına verilecek desteğin mutluluğunu yaşadığını belirten Taha Akgul, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Avrupa Şampiyonası’nın cok iyi gectiğini soyledi. Yedinci kez Avrupa şampiyonluğunun nasip olduğunu belirten Akgul, "Bunu soylerken dile kolay geliyor ama cok buyuk bir ozveri var." dedi. Dunya Şampiyonası’nda başarısız olduğunu hatırlatan Akgul, bu surecten sonra haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade etti. Olmsuz eleştirilere en buyuk cevabı şampiyon olarak minderde verdiğini aktaran Akgul, "Programlara cok mu gidiyorlar, cok mu etkinliklere katılıyorlar’ diye eleştiri almıştım. Yenilmemin tek sebebi antrenmancı eksikliğinden, yani partner eksikliğinden dolayıydı. Yani tamamen minderdeki teknik sebeplerden dolayıydı. Ama başka şeylere bağladılar, uzuldum. Eleştirilere gereken en buyuk cevabı minderde şampiyon olarak verdiğimi duşunuyorum." diye konuştu. Taha Akgul, Genclik ve Spor Bakanlığının desteğiyle kamplara 3 ağır sıklet partner getirildiğini anımsattı. Milli gureşci, bu partnerlerin desteğiyle cok iyi calıştığını ve eski gucune ulaştığını anlattı. "Adımı altın harflerle yazdırmayı duşunuyorum" Taha Akgul, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar aynı performansı gostermeyi arzuladığını soyleyerek, şu an performans anlamında zirvede olduğunu vurguladı. Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası’nın onemine dikkati ceken Akgul, şoyle devam etti: "Bu aynı zamanda olimpiyat elemesi. Dunya Şampiyonası’na favori olarak gireceğim, yine sıkletimin en favori isimlerinden biri olacağım. Rakiplerimi zaten iyi biliyorum, gecen sene kaybettiğim macı da biliyorum. Bu sene zaten Avrupa Şampiyonası’nda Rus ve Gurcu iyi rakiplerimle gureştim. Onlar zaten dunyada en iyi rakiplerim olacak. Onları Avrupa’da yenmem moral ve motivasyonum acısından cok onemli. Dunya Şampiyonası’nda altın madalya alarak devamını orada getirmek istiyorum. Dunya Şampiyonası’ndan sonra ikinci kez olimpiyat şampiyonluğu istiyorum. İnşallah 2020’de ikinci kez olimpiyat şampiyonu olarak serbest gureşte adımı altın harflerle yazdırmayı duşunuyorum." "Anadolu’dan cıkan yiğitler bayrağı devralacak" Taha Akgul, başarısının ardından memleketi Sivas’ta gureş altyapısına desteklerin artığına da işaret ederek, Sivas Valisi Salih Ayhan’ın ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in gureşi seven yoneticiler olduğunu ifade etti. Sivas’a gureş kulubu kurulması icin il yoneticilerinin soz verdiğini dile getiren milli gureşci Akgul, şunları kaydetti: "İnşallah Sivas’ta hem valiliğimizin hem de belediyemizin katkılarıyla bir kulup kurulması gundemde. Biz bundan cok mutlu oluruz. Cunku Sivas’ta bir kulubumuzun olmamasına cok uzuluyoruz. Gureş eğitim merkezimiz vardı, şimdi maalesef o da yok, onun da bir an once yapılması gerekiyor. Biz gureş eğitim merkezinde yetiştik, oradan cıkarak şampiyon olduk. Sivas’a valiliğimizin ve belediyemizin desteğiyle bir altyapı kulubu kurulursa cok buyuk bir hizmet olacak. Sivas’ın toprağından Anadolu’dan cıkan bu yiğitler inanıyorum ki bizden sonra bayrağı devralacaklar. Milli takım kampımıza maalesef benden başka Sivaslı gelmiyor. Normalde milli takım kampında hem genclerde hem A takımda 10 sporcumuz olması gerekiyor ama maalesef sayımız cok az. Bu da kulubun, desteğin olmamasından dolayı. Belediyemize ve valiliğimize teşekkur ediyorum, destekleyeceklerini soylediler. İnşallah camia olarak onlara teşekkur edeceğiz." Sivas’ın gureşte Ahmet Ayık ve Hamza Yerlikaya gibi cok onemli şampiyonlar cıkarttığına da değinen Akgul, "Dede, oğul ve torun diyebiliriz, uc nesil var. Ucumuz de hamdolsun buyuk başarılar elde ettik ve tarihe adımızı altın harflerle yazdırdık." diyerek sozlerini tamamladı. AA __________________