Kumluca’da başpehlivan Ali Gurbuz oldu
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Kumluca’da başpehlivan Ali Gurbuz oldu
-
06-10-2019, 22:52:00Antalya’nın Kumluca ilcesinde yıl 20’ncisi duzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında gercekleştirilen yağlı gureşlerde Ali Gurbuz başpehlivan oldu. Kumluca Belediyesi tarafından gercekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında duzenlenen ve uc gun suren yağlı gureşler başpehlivanlık final musabakasıyla sona erdi. Karatepe Stadı’nda yapılan gureşlere 68’i başpehlivan olmak uzere, Turkiye’nin değişik illerinden yaklaşık 1100 gureşci katıldı. Turkiye Gureş Federasyonu tarafından gecen yıl boylarında birinci olan pehlivanların bir ust boya cıkma hakkı da verilen gureşleri cok sayıda gureş sever izledi. Final gunu sabah saatlerinde başlayan gureşler sırasında pehlivanlar zaman zaman sakatlıklar yaşadı. Sahada hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından mudahale edilen gureşcilerden bazıları ambulansla hastaneye goturuldu. Ozellikle başpehlivanlık gureşlerinde hakem kararlarına itiraz eden gureşcilerin itirazları kabul edilmezken, yaşanan gerginlikleri sahaya giren emniyet gucleri yatıştırdı. BAŞPEHLİVAN ALİ GURBUZ Gureşlerin yarı final musabakalarında Ali Gurbuz ve İsmail Koc ile Orhan Okulu ve Nedim Guler rakip oldu. Kıran kırana gecen gureşler sonucu Ali Gurbuz ve Nedim Guler finale cıktı. Her iki başpehlivanın da kontrollu bir mucadele ortaya koyduğu musabakada rakibini yenen Ali Gurbuz, 20’nci Tarım ve Seracılık Festivali Kumluca Yağlı Gureşleri’nin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlık gureşlerinde ikinci Nedim Guler olurken, Orhan Okulu ve İsmail Koc ise ucunculuğu paylaştı. Gureşlerde başaltında Ozkan Yılmaz, buyuk ortada Erdal Duman, kucuk orta buyuk boyda Necip Al, kucuk orta kucuk boyda Enes Doğan, deste buyuk boyda Serdar Yıldırım, deste orta boyda Erkan Taş, deste kucuk boyda Rıza Durmuş, ayak boyda Serhat Atalay, tozkoparan boyda Muhammet Bicen, teşvik-2 boyda Arif Kanar, teşvik-1 boyda Osman Nuri Cıldan, minik-2 boyda Salih Can Topcu, minik-1 boyda Recep Turuz birinci oldu. Gureşlerde başpehlivanlığı kazanan Ali Gurbuz ve diğer pehlivanların kupa, madalya ve sponsorlar tarafından hazırlanan hediyeleri Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek, CHP Antalya milletvekilleri Aydın Ozer ve Cavit Arı, Kaymakam Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Koleoğlu ve diğer protokol uyeleri tarafından verildi. Gureşler sonunda gazetecilere acıklamada bulunan Başpehlivan Ali Gurbuz, başpehlivan olduğu icin cok mutlu olduğunu, bundan sonra da diğer gureşlerde başarılı dereceler elde etmek icin calışacağını soyledi. ‘OZLEDİĞİM KIRKPINAR’A KAVUŞACAĞIM’ Ali Gurbuz, “Birinci olmak cok mutluluk verici bir şey. İnşallah bu formumu Kırkpınar’a kadar daha da ustune koyarak devam ettirmek istiyorum. O cok ozlediğim, hayal ettiğim kemere inşallah bu sene kavuşacağım. Onun icin elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu seyirci hicbir zaman beni yalnız bırakmadı. İyi gunde kotu gunde. O yuzden hepsinden Allah razı olsun. Sabah gelip hic yerinden kalkmadan akşama kadar gureş izliyorlar. Onlar bizim velinimetimiz. Onlar olmasa biz de olmayız” dedi. GUREŞ AĞASI NİYAZİ CİFTCİ’NİN OLDU Diğer yandan Kumluca Gureşleri'nde yapılan gureş ağalığı ihalesini ise 157 bin lirayla Niyazi Ciftci kazanırken, ağalık kocu Kumluca Emniyet Mudurluğu’ne bağışlandı. MERT VE YİĞİT GUREŞTİ Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Koleoğlu’nun ikiz oğulları Mert ve Yiğit de kispet giyip, gureşti. Berabere ilan edilen gureş sonunda ikizlerin kupa ve madalyalarını Nurgul ve Mustafa Koleoğlu birlikte verdi. AA __________________