Romanya’nın başkenti Bukreş’te gercekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan olimpiyat ve dunya şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Sivas’ın Şarkışla ilcesinde duzenlenen Karakucak Cayır Gureşlerini izledi. Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ’Spor Sivas’ projesi kapsamında organize ettiği Karakucak Cayır Gureşleri’ni izlemek icin Şarkışla ilcesine gelen Taha Akgul, coşkuyla karşılandı. Akgul, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de kucuk yaşlarda karakucak gureşiyle ilgilendiğini soyledi. Başarılarının tesaduf olmadığını ve cok calıştığını dile getiren Akgul, Sivas’ın gureş tarihinde en fazla şampiyon cıkartan il olduğunu vurguladı. Kucuk gureşcilerin heyecanına ortak olmak icin bu programa katıldığını belirten Akgul, "Doğma buyume Sivaslıyım, buranın ekmeğini yedik, suyunu ictik. Bu minderlerden, bu cayırlardan cıktık. O yuzden şu an onların yaşadığı heyecanı biliyorum." dedi. Sivas’ın yeni şampiyonlar cıkartacağına inancının tam olduğunu dile getiren Akgul, şunları kaydetti: "Genc kardeşlerimizle beraber olduk, fotoğraf cektirdik. Şimdi cok guzel musabakalar cıkarıyorlar, hepsine başarılar diliyorum. Kaymakamımıza bizi buraya davet ettiği icin teşekkur ediyorum. Sağ olsunlar hep ilgi gosteriyorlar, cunku ondeki şampiyon ağabeyleri olarak bizleri ornek alıyorlar. Şu an rol modeliz, elimizden geldiği kadar ornek olmaya calışıyoruz. Onlardan da ileride inşallah cok buyuk şampiyonlar cıkacaktır. Cunku Sivas’ın mayasında, toprağında bu var. İnşallah onlardan buyuk başarılar bekliyoruz." Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ise başarılarından dolayı Taha Akgul’u tebrik etti. Pektaş, milli gureşci Akgul’e el dokuması Şarkışla kilimi ve ceşitli hediyeler verdi. Gazeteler __________________