Dunya ve Avrupa şampiyonu babasından etkilenerek gureşe başlayan, Avrupa’nın yanı sıra Turkiye şampiyonlukları ve ceşitli dereceleri bulunan milli sporcu Muhammed Halit Ozmuş, dunya şampiyonluğu hedefiyle calışmalarını surduruyor. Dunya ve Avrupa şampiyonu babasından etkilenerek gureşe başlayan, Avrupa’nın yanı sıra Turkiye şampiyonlukları ve ceşitli dereceleri bulunan milli sporcu Muhammed Halit Ozmuş, dunya şampiyonluğu hedefiyle calışmalarını surduruyor. Eski şampiyon gureşci Mehmet Ozmuş’un oğlu olan 16 yaşındaki Muhammed Halit Ozmuş, babasının başarısından etkilenerek 7 yaşında mindere cıktı. Kısa surede kendini geliştiren Muhammed Halit, 2013’te cıktığı ilk musabakasında ucuncu olmayı gururuna yediremeyince daha cok calışmaya başladı. Adeta dort kolla gureşe sarılan ve elde ettiği başarılarla milli takıma secilen Muhammed Halit, katıldığı musabakalarda 6 Turkiye şampiyonluğu, 3 Turkiye ucunculuğu ve Avrupa ikinciliği elde etti. Milli sporcu Muhammed Halit Ozmuş, gecen yıl Macaristan’da duzenlenen Avrupa Minikler Gureş Şampiyonası serbest stil 68 kiloda altın madalya kazanarak onemli bir başarıya imza attı. Babasının izinden emin adımlarla ilerleyen Muhammed Halit, dunya şampiyonluğu hedefiyle calışmalarına aralıksız devam ediyor. "Emeği boşa cıkartmak istemiyorum" Milli sporcu Muhammed Halit Ozmuş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gureşci bir ailede dunyaya geldiği belirterek bu sporla ic ice buyuduğunu soyledi. İlkokul cağlarında, babasının aldığı madalyaları gorunce cok heyecanlandığını ve gureşe başladığını anlatan Muhammed Halid, babasının katıldığı her musabakadan eve madalyayla donmesinin kendisini cok etkilediğini ifade etti. Muhammed, bu spora ilk başladığında iyi olmadığını, cıktığı ilk turnuvada yenilerek ucuncu sırayı aldığını anlatarak, "Bu yenilgi beni hırslandırdı. Antrenmanlara daha sıkı sarıldım. Şampiyon bir gureşci babanın evladı olarak ulkemi ben de en iyi şekilde, dunya şampiyonu olarak temsil etmek istiyorum. Burada bize cok ciddi emekler veriliyor. Bu emeği boşa cıkartmak istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu. Kahramanmaraş Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne (TOHM) Avrupa derecesiyle katıldığını aktaran Muhammed, merkezin her acıdan kendisine iyi geldiğini, antrenorleri ve arkadaşlarının hep destek olduğunu kaydetti. "Olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz" TOHM Kahramanmaraş Koordinatoru Kadir Gemci ise merkezin acıldığı gunden beri yaklaşık 150 sporcu yetiştirdiğine dikkati cekerek, "Bunların icinden Turkiye, Avrupa ve dunya şampiyonları cıktı. Yıldızlar ve gencler olmak uzere her kategoride sporcularımız var. Pehlivanlar diyarı Kahramanmaraş’tan olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz." dedi. Gemci, Muhammed Halit Ozmuş’un da gureşci bir ailenin cocuğu olduğunu anımsatarak, "Babası eski milli sporcularımızdan. İnşallah bu kardeşimizden dunya ve olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. AA __________________