Milli gureşcinin hedefi once dunya sonra olimpiyat şampiyonluğu
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşcinin hedefi once dunya sonra olimpiyat şampiyonluğu
-
06-10-2019, 22:51:37Avrupa Gureş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Suleyman Atlı, bu yılki Dunya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da zirvede yer almak istediğini soyledi. Romanya’da gecen ay duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Suleyman Atlı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hedefinin her zaman zirve olduğunu ifade etti. Gureş hayatında onemli derecelere imza attığını anlatan milli sporcu, "Şu ana kadar 7 defa Turkiye şampiyonu, 3 defa Avrupa şampiyonu, 1 defa Avrupa ucuncusu, 1 defa dunya şampiyonu ve 2 defa dunya ucuncusu oldum." dedi. En buyuk hedefinin olimpiyatlara gitmek olduğunu vurgulayan Suleyman Atlı, "Eylul ayında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da yapılacak Dunya Şampiyonası’nda ilk 6 sporcu olimpiyat kotası alacak. Ben orada dunya şampiyonu olup olimpiyatlara favori bir şekilde gitmek ve olimpiyat şampiyonu olarak Turk bayrağını yakıştığı gibi gondere cektirmek istiyorum." diye konuştu. Gureşte son yıllarda buyuk ivme yakalandığını belirten Suleyman, gureşin Turk sporunun lokomotif branşı olduğunu kaydetti. Ata sporlarına ozellikle onem verilmesini isteyen şampiyon gureşci, genclerin, sporun herhangi bir branşında derece elde edip uluslararası arenada Turkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek ay-yıldızlı bayrağı gondere cektirmeleri temennisinde bulundu. Antrenor Guclu: "Suleyman cok başarılı bir sporcu" Gureş antrenoru İnanc Guclu ise Suleyman Atlı’nın Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ulkeye haklı bir gurur yaşattığını ifade etti. Son şampiyonada Turkiye’nin gureşte tarihi başarılara imza attığını vurgulayan Guclu, şoyle konuştu: "Suleyman cok başarılı bir sporcu. Son başarısı da bunun kanıtı. İnşallah Suleyman dunya ve olimpiyat şampiyonalarında cok iyi derece alarak yuzumuzu guldurecek. Suleyman, Taha Akgul ve Rıza Kayaalp gibi sporcularımız bundan sonra da ulke genclerine rol model olacak. Spor, hayata olumlu bakmayı oğreterek disiplinli bireyler oluşmasını sağlıyor. Herkesin yapabileceği mutlaka bir spor vardır, yeter ki başlayalım." AA __________________