Romanya’nın başkenti Bukreş’te duzenlenen Avrupa gureş şampiyonasında tarihi bir başarının altına imza attıktan sonra rotasını Avrupa Oyunlarına ceviren serbest gureşcilerimizin ilk hazırlık kampı Duzce’de bulunan Topuk Yaylası tesislerinde suruyor. Teknik Direktor Isak Irbaikhanov yonetiminde yapılan antrenmanlarla kondisyon depolayan milleri Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve yonetim kurulu uyeleri ziyaret ettiler. Teknik Direktor Isak Irbaikhanov ve teknik ekipten takımın durumu hakkında bilgiler alan Başkan Musa Aydın ve yoneticiler daha sonra takımla birlikte iftar yaptı. Bu yılı Olimpiyat yılı olarak ilan ettiklerini belirten Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “2020 Tokyo’nun startını biz bu yıl verdik. Avrupa şampiyonasında gercektende tarihi başarıların altına imza attık. Şimdi onumuzde once Avrupa Oyunları sonrada Olimpiyat kotalarını alacağımız dunya şampiyonası var. Eylul ayında Kazakistan’da yapılacak olan dunya şampiyonasında ilk 6’ya giren Sporcular Olimpiyat kotası alacaklar. İşte bu yuzden hazırlıklarımızı cok iyi yapmak zorundayız. Serbest gureş takımımız Duzce Topukyaylası’nda Avrupa Oyunları hazırlıklarına başladı. Burada gercekten cok guzel bir ortam var. İnşallah hem Avrupa oyunlarına hemde dunya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanıp en iyi sonucları almak istiyoruz. Her zaman soyluyorum gureş branşı Turk sporunun lokomotifi. Biz dunya şampiyonasında kotaları almaktan cok Olimpiyatlarda yeni rekorlar kırmanın planlarını yapıyoruz” şeklinde konuştu. Serbest Gureş Milli Takım Teknik Direktoru Isak Irbaikhanov ise Duzce Topuk Yaylası tesislerinde calışma ortamlarının mukemmel olduğunu belirterek “Başarılı bir Avrupa şampiyonasının ardından sporcularımız bir sure dinlendiler. Şimdi yeniden calışma zamanı. Topuk Yaylası’nda daha cok kondisyon ağırlıklı idmanlar yapıyoruz. Amacımız Avrupa şampiyonasında gosterdiğimiz başarıyı, once Avrupa Oyunlarında, sonrasında da dunya şampiyonasında gosterip Olimpiyat kotalarını almak. Takımıma bu konuda sonuna kadar guveniyorum. Bu arada buraya kadar gelerek kampımızı ziyaret eden Başkanımız Musa Aydın ve yoneticilerimize de teşekkur etmek istiyorum.” dedi. Gazeteler __________________