Taha Akgul: "Genciz ve başarılı bir jenerasyon yakaladık"
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul: "Genciz ve başarılı bir jenerasyon yakaladık"
-
06-10-2019, 22:50:56Olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Serbest Gureş Milli Takımı’nın, 2019 Avrupa Oyunları ve Dunya Şampiyonası oncesi hazırlıklarının iyi bir şekilde devam ettiğini soyledi. Olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Serbest Gureş Milli Takımı’nın, 2019 Avrupa Oyunları ve Dunya Şampiyonası oncesi hazırlıklarının iyi bir şekilde devam ettiğini soyledi. Bin 300 rakımda bulunan Fenerbahce Topuk Yaylası Tesisleri’nde kamp yapan Serbest Gureş Milli Takımı, gunde tek antrenmanla hazırlıklarını surduruyor. Milli gureşci Taha Akgul, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ust seviyede bir başarı ile Avrupa Şampiyonası’nı geride bıraktıklarını ve kampa girerek bu yılki Avrupa Oyunları ile Dunya Şampiyonası hazırlıklarına başladıklarını soyledi. Kamp suresince tum arkadaşlarının oruc tutarak ibadetlerini yerine getirdiğini, Topuk Yaylası’nın havasının serin ve temiz olmasının ibadetlerini yapmada yardımcı olduğunu belirten Taha, "15 gunluk kampımıza yaklaşık 4 gun once başladık. Dunya Şampiyonası’na hazırlanıyorum. İnşallah cok iyi hazırlanıp bu şampiyonada başarılı olacağız. Takımımız cok iyi." dedi. "Dunya şampiyonası ve olimpiyatlarda rakiplerimiz cok ciddi" Avrupa Şampiyonası’nda cok iyi dereler elde edildiğine değinen Taha, "Avrupa Şampiyonası ulkemiz ve takımımız adına cok iyi gecti. O şampiyonada 6 puanla şampiyonluğu kacırdık. İnşallah buna benzer bir başarıyı uzerine koyarak Kazakistan’da Dunya Şampiyonası’nda, daha sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ekip olarak devam ettireceğiz. Genciz ve başarılı bir jenerasyon yakaladık. Şu an 6 Avrupa şampiyonumuz var. Onceden bu sayı 1’di. Bu sayıyı 6’ya cıkardık. İnşallah dunya şampiyonu sayısını 2 veya 3’e cıkarırsak ve bunun devamında olimpiyat şampiyonu sayısını da arttırırsak cok guzel olacak." şeklinde konuştu. Şampiyonaları kademeli bir şekilde değerlendirdiklerini belirten Taha Akgul, şoyle devam etti: "Oncelikle dunya şampiyonası var. Dunya şampiyonası ve olimpiyatlarda rakiplerimiz cok ciddi, fakat olimpiyatların stresi cok farklı. Dort yılda bir yapıldığı icin telafisi olmuyor. Dunya şampiyonası yapıldığı icin ertesi yıl telafi edebilirsin. Olimpiyat bambaşka bir atmosfer. Bir kez olimpiyat şampiyonluğu yaşadım. Diğer madalyalarım bir tarafa olimpiyat madalyam bir tarafa. Bunu ikinci kez başarıp adımı altın harflerle yazdırmak benim icin cok buyuk bir olay. Bunun icin de inanın Avrupa Şampiyonası bitti ertesi gun calışmalara başladım. Yeni bir şey kazanmadım 6 kez zaten Avrupa şampiyonu olmuştum, 7. kez oldu. Rakiplerimiz bizimle arayı kapatmak icin mucadele veriyor ama biz de bu aranın kapanmaması adına calışmalarımızı daha da yoğunlaştırıyoruz." Turkiye’de son yıllarda tesisleşme adına yapılan yatırımların başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Taha, Topuk Yaylası’ndaki gibi butun branşların calışma yapabileceği tesislerin daha da artması gerektiğini, Ankara dışına cıkmanın kendilerine iyi geldiğini kaydetti. AA __________________