2006 cok iyi gecti
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 2006 cok iyi gecti
-
06-10-2019, 22:49:082006 cok iyi gecti Gureş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, 2006 yılında beklentilerinin de uzerinde başarılara ulaştıklarını soyledi. 2006 yılı başında, uluslararası musabakalarda 300 madalya kazanmayı hedeflediklerini, fakat toplamda 334 madalyaya ulaşarak, tum spor federasyonları icinde en buyuk başarıyı yakaladıklarını ifade eden Ustaoğlu, şunları soyledi: ''Ozellikle grekoromen stilde, tarihimizde ilk kez buyukler kategorisinde Dunya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Dunya Şampiyonası'nda takım halinde birincilik kursusune cıkarak inanılmaz bir başarıya imza attık. Yine grekoromende yıldızlar Avrupa şampiyonu olurken, Gencler Dunya Şampiyonası'nda 4 altın, 1 gumuş madalya kazanarak takım halinde ikinci sırayı aldık. Serbest stilde buyukler kategorisinde istediğimiz sonucları aldığımız soylenemez. Fakat serbestte de altyapıya verdiğimiz onemin karşılığını almaya başladık. Yıldızlarda Avrupa şampiyonu, genclerde de Avrupa ikincisi olduk.'' -''HEDEF PEKİN OLİMPİYATLARI''- Bundan sonraki hedeflerinin 2008 Pekin Olimpiyatları'nda hem serbest hem grekoromen stilde madalya kazanmak olduğunu anlatan Ustaoğlu, ''Grekoromende en az 1'i altın olmak uzere 2-3 madalya kazanacağımıza inanıyorum. Serbest stilde de mutlaka madalya alacağız'' dedi. -''BAŞKAN ADAYLIĞIM ZARURET HALİNE GELDİ''- Gureş Federasyonu'nun ozerkliğine kavuştuktan sonraki ilk genel kurulunun 10 Mart 2007'de yapılacağını hatırlatan Ustaoğlu, şoyle devam etti: ''Kazanılan başarılardan sonra, genel kurulda yeniden başkanlığa aday olmam bir zaruret haline geldi. Zaten daha once Pekin Olimpiyatları sonrasına kadar gorevde kalmak uzere başkanlığa secilmiştim. 10 Mart'taki secimi bir ara secim olarak goruyorum. Kurban Bayramından sonra ekibimdeki arkadaşlarla tekrar biraraya gelerek goruş alışverişinde bulunacağız. Onların da uygun bulması halinde yeniden başkanlığa aday olacağım.'' Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla katılabilmek acısından, 2007 yılında duzenlenecek Avrupa ve dunya şampiyonaları ile eleme turnuvalarının buyuk onem taşıdığını vurgulayan Ustaoğlu, ''Bu donemde Gureş Federasyonu'ndaki yonetim istikrarının devam etmesi lazım. Aksi takdirde, Pekin Olimpiyatları'nda hedeflenen başarılara ulaşılamazsa bu beni cok uzer'' diyerek sozlerini tamamladı. 03.01.2007 Kaynak : AA __________________