Seckin Saruhan iddialı konuştu
Spor Haberleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Seckin Saruhan iddialı konuştu
-
06-10-2019, 22:48:54Grekoromen milli takımı 2006'da katıldığı tum turnuvalarda birinci oldu Milli takımın gectiğimiz yıl katıldığı tum buyuk şampiyonaları birinci bitirdiğini belirten Saruhan, "Grekoromen Gureş A Milli Takımı 2006 yılı itibariyle Turkiye'nin gelmiş gecmiş en buyuk takımıdır" dedi. Saruhan, "takım musabakalarında uc tane buyuk şampiyonayı ve iki buyuk turnuvayı takım halinde şampiyon tamamladık. Takım halinde ilk kez boyle bir başarıya imza attık" diye konuştu. Grekoromen milli takımının 15 yıllık surecte birer ikişer madalya aldığını ifade eden Saruhan, "bir takım olduğumuzu ispatladık. Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca gibi isimlere ilave isimler cıktı. 120 kiloda bir İsmail Guzel cıktı, 20 yaşında Avrupa şampiyonu ve Dunya ucuncusu oldu'' dedi. 'Altınsız şampiyon' soyleminden rahatsız Seckin Saruhan, milli takımın Cin Halk Cumhuriyeti'nde kazandığı Dunya şampiyonluğunun 'Altınsız şampiyon' diye kucumsenmesinden cok rahatsız olduklarını soyledi. Başarının kucumsenmesinin cok cirkin olduğunu vurgulayan Saruhan, "grekoromen takımı tarihinde ilk kez takım halinde birinci oldu" dedi ve şoyle devam etti: ''Bazı cirkin dedikodular var, cok rahatsısız. 'Altınsız şampiyon' diyorlar. Bir altın madalya cok değerlidir, bu tartışılmaz. Ancak takımın şampiyon olmasında altın, gumuş ve bronzun birbirinden farkı yok... "Şimdi takımın şampiyonluğunu kucumseyenler var. Bu cok cirkin ve kasti yapılan bir şey. Sen buradan 10 saat ucmuşsun Cin'e gitmişsin. 6-7 saat zaman farkının olduğu bir yerde tarihte ilk defa şampiyonluk elde ediyorsun. Tebrik edilmesi gerekirken, 'altınsız şampiyon' diyorlar." Milli takımın Rusya'da da takım halinde Avrupa Şampiyonu olduğunu dile getiren Saruhan, "bu ucuncu Avrupa şampiyonluğumuz, ama herkesin katıldığı bir şampiyonada ilk defa şampiyon oluyoruz. 1969'da Demirperde ulkeleri protesto etmiş, katılmamış ve şampiyon olmuşuz. 2001'de de evsahibiydik, şampiyon olduk. Yani yurt dışında boylesi bir katılımın olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez şampiyon olduk'' dedi. Seckin Saruhan elde ettikleri bu başarıların maddi ve manevi olarak karşılığını aldıklarını, manevi olarak duyduğu hazzın hicbir şey ile olculemeyeceğini vurguladı: ''Cin'de dunya şampiyonu olduğumuz zaman bir tarafımda Rusya, bir tarafımda ABD, ben birincilik kursusunde İstiklal Marşı soyledim ve Turk bayrağı gondere cekildi. Bunun bedeli, karşılığı yok. Bunu kimse olcemez... "Maddi tarafı da hem resmi odulleri hem de ozel oduller olarak devletimiz sporculara sahip cıktı. Gureşin standartları bellidir. Biz futbolla, basketbolla maddi veya manevi anlamda mukayese yapmayız. Tabii gonul ister ki daha fazla itibar gorsunler, maddi anlamda daha guzel şeyler yapılsın'' "Gureş olmasa Turkiye'nin adı gecmeyecek" Gureşin cok ozel bir spor olduğunu ifade eden Saruhan, buyuk yatırım yapılan futbol ve basketbol branşlarını kucumsememekle birlikte gureş olmasa Turkiye'nin adının yurt dışında anılmayacağını iddia etti: 'Gureşle uğraşmak yonetim anlamında, spor hekimliği, fizyoterapi anlamında, antrenorluk, sporculuk, medya da dahil gureşle ilgilenmek ozellik ister. Bir hastalık, bir sevdadır gureş... "Futbol artık değişik bir sanayi olmuş. 11 kişilik takımın altısı yabancı. Turkiye'de futbol, basketbol diyoruz. Ben hicbir branşı kucumsemem teknik direktor olarak ama şunu biliyorum. Gureş olmasa Turkiye'nin yurt dışında spor anlamında adı gecmeyecek... "Halterde de bizim gercekten eli avucu dolduran başarılarımız var, ama daha gureşin daha onda biri civarında. Ataturk, 'Turk milleti anadan doğma sporcudur' diyor ve hemen peşinden gureşi ornek vererek, 'Henuz daha yeni yurumeye başlayan Turk cocuğunu harman yerinde gureş yaparken gorebilirsiniz' diyor.'' Seckin Saruhan, milli takım belirlenirken secme yapılmadığını belirterek, "gureşte secme yapılmasına karşıyım. Zaten bugune kadar yapılmamıştır. Bu, bundan onceki teknik ekiplerinde bir başarısıdır. Hepsini tebrik ediyorum'' dedi. Saruhan, Antalya'da 23-24 Şubat'ta yapılacak Dunya Kupası icin takımı en sağlam isimlerden yapmak zorunda olduğunu ve Hamza Yerlikaya, Nazmi Avluca, Şeref Eroğlu, İsmail Guzel gibi isimlerin burada mucadele edeceğini soyledi. __________________