Nazmi Avluca Acıklamaları[GS Tim]
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Nazmi Avluca Acıklamaları[GS Tim]
-
06-10-2019, 22:48:37Nazmi Avluca: Dunyada yılın gureşcisi secildim diye ovunmem Nazmi Avluca, minderlerin ve kursulerin 20 yıldır sevgiyle bağrına bastığı nadide şampiyonlarımızdan biri... Gecen hafta sonu Antalya'da yapılan Grekoromen Gureş Dunya Kupası'nda mindere cıktığı tum macları ezici bir ustunlukle kazandı. Yıllarca, "Asrın gureşcisi" Hamza Yerlikaya'yla aynı sıklette olması nedeniyle pek gundeme gelemedi, surekli onun golgesinde kaldı ama asla yılmadı. "Hicbir zaman pes etmedim. Daima hayırlısı buymuş diye gayret ettim.'' diyerek hırsını asla sondurmeyen Nazmi, son yıllarda emeğinin karşılığını almaya başladı. Şampiyon gureşci, FILA (Uluslararası Gureş Federasyonları Birliği) tarafından grekoromen stilde gecen yıl dunyanın en iyi gureşcisi secildi. Avluca, 1987 yılında Bolu Gureş Eğitim Merkezi'nde başladığı gureş hayatının ilk derecesini 1991'de Kanada'da Dunya Yıldızlar Grekoromen Gureş Şampiyonası'nda aldı. Yaklaşık 20 yıl boyunca Ay-Yıldızlı mayoyu gururla giydi. Olimpiyat oyunları haric, gureşteki diğer tum şampiyonalarda madalya aldı. Olimpiyatlara iki kez katılmasına rağmen kursuye cıkamadı. "Şu ana kadar daima dualarımda olan olimpiyat madalyasını alamasam da Allah'a binlerce şukurler olsun ki, FILA'nın buyuk odulune layık goruldum." diyen Avluca, FILA'nın gecen yıl ilk kez tum sıkletlerde dunyada yılın en iyisini secerken, kendisini tercih etmesinin de, Turkiye icin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu soyledi. Luckenwalder Gureş Kulubu'nun, gecen yıl tarihinde ilk kez Almanya şampiyonu olmasında buyuk katkısı olduğunun altını cizen Avluca, yurtdışında yaşadığı deneyimini şu şekilde ozetliyor: "Almanya'ya transferim maddi acıdan cok rahatlamamı sağladı. Ayrıca Avrupa'nın en iyi isimleriyle bol bol gureş yapma imkanı buldum ve tecrubemi artırdım. 2006 Dunya Şampiyonası'ndan once Konya Şekerspor'un bana yaptığı teklifi değerlendirip Turkiye'ye geri dondum. Takımımızda yer alan Bayram Ozdemir, Bunyamin Emik, Şeref Eroğlu, Mahmut Altay'la Konya Şekerspor'da inşallah onemli başarılara imza atacağız.'' Almanya gureş liginde yaptığı tum macları kazandığı icin "Bay yenilmez'' unvanını alan Avluca, yurticinde ve dışında saygın ve populer bir konum elde etmesine rağmen hicbir zaman gururlanmadığının altını cizerek, mutevazı kimliğini şu kelimelerle ortya koyuyor: "Hamza 96 kiloya cıkınca biz de Allah'ın izniyle 84 kilonun hakkını vermeye calışıyoruz. Şukurler olsun, hem Avrupa hem de Dunya Şampiyonası'nda bu sıklette kursuye cıktık. Bu sezona da formda başladığıma inanıyorum. Hocalarımın munasip gorduğu her karşılaşmada madalya almayı kendime gorev edindim.'' 60 kiloda başladığı spor hayatına 74, 76 kilolarda devam eden başarılı gureşci minderdeki mucadelesine 2002 yılından bu yana 84 kiloda devam ediyor. Şu anki milli takım kadrosunda Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu gibi tecrubeli ve son derece başarılı isimlerin olduğunu soyleyen Avluca "yeni gelen yerli hocalarımızla uyum icinde calışıyoruz. Takıma katılan genc ve yetenekli isimler de tam bir taze kan huviyetinde. İnşallah memleketimiz adına layık olduğumuz başarıları elde edeceğiz." diyerek sozlerini tamamladı. NAZMİ AVLUCA'NIN BAŞARILARI 1992 Dunya Şampiyonası 1. 1994 Avrupa Şampiyonası 1. 1994 Dunya Şampiyonası 2. 1995 Dunya Şampiyonası 3. 1996 Avrupa Şampiyonası 1. 1997 Dunya Kupası 2. 1998 Avrupa Şampiyonası 3. 1998 Dunya Şampiyonası 3. 1999 Dunya Şampiyonası 1. 2001 Avrupa Şampiyonası 3. 2001 Dunya Kupası 1. 2002 Dunya Universite Oyunları 1. 2002 Dunya Kupası 2. 2003 Dunya Ordular Şampiyonası 1. 2004 Avrupa Şampiyonası 1. 2005 Dunya Şampiyonası 3. 2006 Avrupa Şampiyonası 3. 2006 Golden Grand Prix 1. 2006 Dunya Şampiyonası 2. Nurullah Kaya 01/03/2007 KAYNAK/zaman __________________