Recep Kara, Kırkpınar’da gureşmeyecek
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Recep Kara, Kırkpınar’da gureşmeyecek
-
06-10-2019, 22:47:07Başpehlivan Recep Kara, 2004, 2007, 2008 ve 2016’da şampiyon olduğu Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde bu yıl yer almayacağını acıkladı. Kara, Ordu Gureş Eğitim Merkezi’nde gazetecilere yaptığı acıklamada, gecen yıl yapılan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde sıkıntı yaşadığını ve 3. turda Ali Gurbuz’e yenildiği macın cok kotu yonetildiğini savundu. Yaşananların ardından Merkez Hakem Komitesi’nin gorevden alındığını ancak macın geri gelmediğini belirten Kara, "Ben de o zaman, ’Benim icin Kırkpınar bitmiştir’ acıklaması yapmıştım. Şahsi kanaatim, bir tepkinin olması lazımdı. Ben bu yıl hakem hatalarının olmaması adına, pehlivanlarımızın daha iyi şartlarda gureş yapması adına, 2019 Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde gureşmeyeceğim. Bu bir tepkidir." diye konuştu. Spor hayatının devam ettiğini kaydeden Recep Kara, "Onumuzdeki yıl yeni karar alarak bu fikrimi değiştirebilirim. Aldığım kararı gozden gecirebilirim ama 2019 yılı icin Recep Kara, Kırkpınar’da gureşmeyecek." ifadelerini kullandı. 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’ni Edirne’ye giderek yerinde takip edeceğini dile getiren Kara, yarışacak sporculara destek olacağını sozlerine ekledi. AA __________________