Edirne'de duzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nin başpehlivanı Ali Gurbuz, memleketi Antalya'da coşkuyla karşıladı. Ustu acık otobusle arac kortejiyle kalabalığı selamlayan Ali Gurbuz, "Altın kemeri Antalya'ya getirdiğim icin mutluyum" dedi. 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde altın kemeri kazanarak, Antalya'nın gururu olan Buyukşehir Belediyesi Başpehlivanı Ali Gurbuz ile belediye adına gureşlere katılan diğer pehlivanlar, Doşemealtı ilcesinde karşılandı. Kalabalıktakiler, altın kemer sahibi Ali Gurbuz'u tebrik edip, fotoğraf cektirdi. Kent girişinde ustu acık otobusle arac korteji yapan Ali Gurbuz'e hemşerileri sevgi gosterisinde bulundu. Turk bayrağıyla donatılmış cok sayıda aracın yer aldığı kortejle kent merkezinden Antalya Buyukşehir Belediyesi'ne gelen Ali Gurbuz, burada Belediye Başkanı Muhittin Bocek'i ziyaret etti. Antalya Buyukşehir Belediyesi onunde duzenlenen torene Ali Gurbuz'un yanı sıra İsmail Balaban ve Turan Balaban kardeşler, Mehmet Yeşil Yeşil ile belediyenin sporcularından diğer başpehlivanlar da katıldı. 'DESTEK BEKLİYORUZ' Torende konuşan Ali Gurbuz, Kırkpınar'a gitmeden once İsmail Balaban ile Başkan Bocek'i ziyaret ettiklerinde finalde karşılaşmayı istediklerini soylediğini anlattı. Kemer kazanmanın kendisine nasip olduğunu dile getiren Gurbuz, "İsmail Balaban ve Mehmet Yeşil Yeşil ile cok musabakamız oldu. Bazen ben bazen onlar yendi. Uzun yıllardır Antalya'ya altın kemer geliyor. Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmeye calışıyoruz. Gelecek nesillerde Antalya'nın başarılı olmasını sağlamak istiyoruz. İlk yılımızda altın kemeri Antalya'ya, Antalya Buyukşehir Belediyesi'ne getirdiğimiz icin buyuk mutluluk duyuyorum. Seyircilerin desteği olmasa biz bu başarıları kazanamayız. Belediye başkanlarının, kurumların desteği ile başarı geliyor. Herkesin bize, bizden sonraki nesillere desteğini devam ettirmesini diliyorum" dedi. 'İLK KEMERİ BEN GETİRMEK İSTERDİM' Başpehlivan İsmail Balaban ise 2008'den itibaren Konyaaltı Belediyesi adına gureştiği surecte Antalya'ya iki kemer getirme fırsatı elde ettiğini soyledi. Başkan Bocek'in Antalya Buyukşehir Belediye başkanlığı gorevine geldiğini hatırlatan Balaban, "Başkandan sonra biz de Antalya Buyukşehir Belediyesi adına gureşmeye başladık. Antalya Buyukşehir'e ilk kemeri ben getirmek isterdim. Ben olmasam da takım arkadaşım Ali getirdi" diye konuştu. ANTALYA KIRKPINAR'A DAMGA VURDU Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil de Ali Gurbuz'u başarısından dolayı tebrik etti. İsmail Balaban, Orhan Okulu ve diğer gureşcilerin Antalya'yı Turkiye'de en uste taşımak icin elinden geleni yaptığını dile getiren Yeşil, "Son 10 yılda Antalya Kırkpınar'a damga vurdu. Gelecek senelerde de Ali, İsmail, ben aramızda dongu olarak bu başarının devam etmesini istiyorum. Gelecek yıllarda da altın kemerin Antalya'dan gitmeyeceğini duşunuyorum" dedi. Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek ise altın kemeri Turkiye Cumhuriyeti başpehlivanı olarak Antalya'ya kazandıran Ali Gurbuz ve diğer başpehlivanlara teşekkur eti. İsmail Balaban ile Ali Gurbuz'un Kırkpınar oncesinde kendisini ziyaret ettiğini, iki pehlivanın birbirine 'Kemeri ben alamazsam sen al' dediğini hatırlatan Bocek, başpehlivanlar arasındaki bu birlikteliğin devam edeceğini soyledi. Torende Başkan Bocek başpehlivanlara odul verdikten sonra fotoğraf cektirdi. Ali Gurbuz, fotoğraf cekiminde kucağında oğlu Recep ile sevincini yaşadı. Fanatik
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gurbuz'e coşkulu karşılama