"Dadaşların turbosu" coşkuyla karşılandı
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Dadaşların turbosu" coşkuyla karşılandı
-
06-10-2019, 22:43:30658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde ucunculuk elde eden ve "Dadaşların turbosu" olarak anılan Hamza Koseoğlu, memleketi Erzurum’da coşkuyla karşılandı. 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde ucunculuk elde eden ve "Dadaşların turbosu" olarak anılan Hamza Koseoğlu, memleketi Erzurum’da coşkuyla karşılandı. Edirne’deki Sarayici Er Meydanı’nda gercekleştirilen organizasyonda ucunculuk kursusune cıkan Ankara Buyukşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulubu gureşcisi Hamza Koseoğlu icin Erzurum Havalimanı’nda karşılama toreni duzenlendi. Gureş İl Temsilcisi Battal Alpkılıc ile Erzurum’a gelen Koseoğlu’nu, gureşciler ve yakınları ciceklerle karşıladı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Koseoğlu, kendisini bekleyenlerle hatıra fotoğrafı cektirdi. Koseoğlu: "Seneye inşallah kemeri de getiririz" Koseoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yaklaşık 1 yıl boyunca Erzurum’da Kırkpınar’a hazırlandığını soyledi. İyi bir hazırlık donemi gecirdiğini ifade eden Koseoğlu, "Kırkpınar zor bir organizasyon. Elimizden geleni yapmaya calıştık. İyi gureşler yaptığımıza inanıyoruz. Ucunculuk nasip oldu. Seneye inşallah kemeri de getiririz ve Erzurumlularla bu mutluluğu beraber yaşarız." diye konuştu. Maclarının oldukca zorlu gectiğini belirten, yarı finalde Ali Gurbuz ile eşleşene kadar da baya yorulduğunu ve direncinin kalmadığını dile getiren Koseoğlu, "Elimden ne geldiyse yaptım ama o kadardı. Ali Gurbuz’le macım 50 dakikaya yakın surdu. Bir-iki saat dinlendikten sonra musabakaya cıktık. Onun icin de direncim kalmamıştı. Destek olan herkese ve Erzurumlulara teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı. Gureş İl Temsilcisi Alpkılıc ise musabakaları canlı olarak izlediğini ve Kırkpınar’da atmosferin cok farklı olduğunu ifade etti. Bir Erzurumlu olarak Kırkpınar’da ilk olarak Reşit Karabacak’ın kursuye cıktığını, ardından da Hamza Koseoğlu’nun bunu başardığını aktaran Alpkılıc, şunları kaydetti: "Hamza bu sene cok iyi calıştı. Ben de kendisini takip ettim. Her gun antrenmanlar yaparak hazırlandı. Hamza, Antalyalı ekibin arasında tek başına mucadele etti. Şampiyonluğa cok yakındı ve biz de cok inanmıştık. Yarı finaldeki rakibi Ali Gurbuz, fazla sıkı maclar yapmadı. Macları kısa surdu. Hamza ise uc tane sıkı mac yapmıştı. Sıcak havada performansı İnternethaber __________________