Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 47. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Gureş Turnuvası'nda şampiyon olan Serbest Gureş Milli Takımı ve aynı turnuvada ikinci olan Kadın Gureş Milli Takımı'nı tebrik etti. 47. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Gureş Turnuvası, 35 ulkeden 300 sporcunun katılımıyla Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda sona erdi. Turnuvada Turkiye, kadınlar ve serbest stil erkekler kategorisinde mucadele etti. Bir hafta suren organizasyonda serbest stil milli takımımız, 1 altın, 2 gumuş ve 8 bronz madalya kazanarak 165 puanla takım klasmanında şampiyon oldu. Turnuvada madalya alan sporcuların isimleri şoyle: Taha Akgul (Altın), Barış Kaya (Gumuş), Munir Recep Aktaş (Gumuş), Haydar Yavuz (Bronz), Emrah Ormanoğlu (Bronz), Cengiz Erdoğan (Bronz), M.Nuri Kotanoğlu (Bronz) Fazlı Eryılmaz (Bronz), Selim Yaşar (Bronz), Osman Gocen (Bronz), Suleyman Karadeniz (Bronz) Kadın Gureş Milli Takımımız İkinci Oldu 2 altın, 2 bronz madalya kazanan kadın gureş milli takımımız ise 112 puanla takım sıralamasında kursunun ikinci basamağında yer aldı. Buse Tosun (Altın), Bedia Gun (Altın), Yasemin Adar (Bronz), Evin Demirhan (Bronz) Bakan'dan Tebrik Mesajı Genclik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 47. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Gureş Turnuvası'nda ulkemizi temsil eden milli sporcular icin tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'da duzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Gureş Turnuvası'nda mindere cıkan milli sporcularımızın başarıları bizlere buyuk bir gurur yaşattı. Gureş dunyasının onde gelen organizasyonlarından olan bu turnuvada Serbest Gureş Milli Takımımız ve aynı turnuvada ikinci olan Kadın Gureş Milli Takımımızı gonulden kutluyorum. Birbirinden kıymetli sporcularımızın elde ettiği bu değerli dereceleri, kariyerleri boyunca tekrarlamalarını temenni ediyorum. Uluslararası arenada bizleri gururlandırarak ay yıldızlı bayrağımızı gondere ceken tum sporcu kardeşlerime şahsım ve milletim adına teşekkur ediyor, bu onemli başarıda emeği gecen tum antrenor ve yoneticileri tebrik ediyorum." İHA