Estonya'da duzenlenecek Dunya Gencler Gureş Şampiyonası'nda mindere cıkacak milli sporcu Omer Faruk Karadeniz, altın madalya hedefliyor. Milli gureşci Omer Faruk Karadeniz, Estonya'da duzenlenecek Dunya Gencler Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor. İki yıl once plaj gureşinde Muğla'da duzenlenen organizasyonda dunya şampiyonu olan Omer Faruk Karadeniz, Estonya'da da altın madalyaya ulaşmak istiyor. Omer Faruk Karadeniz, yaptığı acıklamada, gureşe, eski milli gureşci olan babasını ornek alarak başladığını soyledi. 20 yaşındaki sporcu, hedefinin ikinci kez dunya şampiyonluğu olduğunu belirtti. "Gureşe 11 yaşında eski milli gureşci olan babamı ornek alarak Canik Belediyespor'da başladım. 2015'te Sancaktepe Belediyespor'a transfer oldum. 2017'de Muğla'da plaj gureşinde dunya şampiyonluğuna ulaştım. Yağlı, karakucak ve minder gureşi yaptım. Bu yıl minderde 79 kiloda Turkiye şampiyonu oldum. 12 Ağustos'ta Estonya'da duzenlenecek Dunya Gencler Şampiyonası'nda ikinci kez altın madalyanın sahibi olmak istiyorum." Başarının kendisi icin biraz gec geldiğini ancak cok calıştığını aktaran Omer Faruk Karadeniz, "Babamı ornek alarak başladığım sporda onun yolunda devam ediyorum." ifadesini kullandı. Gunluk Gazeteler. __________________