İkiziyle gureşerek başarıya ulaşıyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- İkiziyle gureşerek başarıya ulaşıyor
-
06-10-2019, 22:40:59Adana’da gureşci bir aileden gelen 13 yaşındaki Elif Kurt, ikiz erkek kardeşiyle antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor Adana'da gureşci bir aileden gelen ve ikiz erkek kardeşiyle antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanan 13 yaşındaki Elif Kurt, gosterdiği performansla takdir topluyor. İsmet Atlı Gureş Eğitim Merkezinin tek kadın sporcusu olan Elif Kurt, ata sporu gureşte şampiyonluklar elde edip adını olimpiyatlara taşıyabilmek icin ter dokuyor. Yaş kategorisinde Turkiye şampiyonluğu bulunan Elif, ikiz erkek kardeşiyle antrenman yaptığı icin kadın rakiplerine gore guc ve teknik olarak avantaj sağlıyor. KADIN SPORCUYA OZEL İZİN Elif Kurt, dedesi Mustafa Kurt'un dunya şampiyonu gureşci olduğunu, babası ve amcasının da zamanında bu sporla ilgilendiğini soyledi. Genc gureşci, babası Ali Kurt'un yonlendirmesiyle ata sporuna ilgili duyduğunu ve ikiz kardeşi Mustafa'nın da gittiği İsmet Atlı Gureş Eğitim Merkezi'nde antrenmanlara başladığını ifade etti. Merkezin normalde kadın sporcusunun bulunmadığını aktaran Elif, ailesinin gureşci olması sebebiyle kendisine burada antrenman yapmasına izin verildiğini belirtti. 4 yıldan bu yana ikiz kardeşiyle antrenman yaptığını anlatan Elif, bu yıl Turkiye şampiyonluğunu kazandı. YENİ HEDEF DAHA BUYUK! EN buyuk hedefinin olimpiyatlar olduğunu ifade eden Elif, "İsmet Atlı Gureş Eğitim Merkezinde hemen her gun calışıyorum. Avrupa, dunya ve ardından da olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyorum" dedi. Baba Ali Kurt da 20 yıl gureş yaptığını şimdi de bu sporu ikiz cocukları Mustafa ve Elif'in surdurduğunu anlattı. Baba Kurt, "Adana'da kız gureş takımı yok. Merkez sayesinde, hocalarımızın desteğiyle kızımızı buraya getirdik. Şimdiki hedefimiz Balkan Şampiyonası" diye konuştu. Gunluk Gazeteler. __________________