658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Gureşleri’nde Altın Kemeri Antalya’ya getiren Başpehlivan Ali Gurbuz, Altın Sipsi Yağlı Gureşi’nin de başpehlivanı olmayı başardı Edirne'de duzenlenen 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Gureşleri'nde Altın Kemeri Antalya'ya getiren Başpehlivan Ali Gurbuz, Burdur'un Dirmil Beldesi Altınyayla'da 32'ncisi duzenlenen Altın Sipsi Yağlı Gureşinin de başpehlivanı oldu. İkinci Unal Karaman olurken, 3'unculuk kursusunde İsmail Koc ve Hamza Koseoğlu yer aldı. PEHLİVAN REKORU KIRILDI Toplamda 495 pehlivanın katıldığı Dirmil Yağlı Gureşleri Dirmil Belediye Başkanı Ahmet Serttaş himayelerinde yapıldı. Gureşlerde, Ali Gurbuz, Orhan Okulu ve Şaban Yılmaz gibi iddialı başpehlivanlar olmak uzere 22 başpehlivan kol bağladı. ORHAN OKULU SAKATLANDI İlk 16'ya kalabilmek icin ilk turda 12 başpehlivan gureşti. İddialı başpehlivanlardan Orhan Okulu 2'nci turda Hamza Koseoğlu ile gureşirken sakatlandı ve sahayı erken terk etmek zorunda kaldı. TAKILMADAN FINALE CIKTI Dirmil gureşlerin başpehlivanı Ali Gurbuz, 1'inci turu kolay gecti, 2'nci turda da Ali Yanatma'yı mağlup etti. Gurbuz, ceyrek finalde Hasan Cengiz'i yarı finalde ise İsmail Koc'u mağlup etti. Finalde rakibi Unal Karaman'a iki ihtar aldırtan başheplivan Gurbuz, sonrasında rakibine karşı ağırlığını hissettirerek sırtustu yenip kursusunun en tepesine ismini yazdırdı. Final sonrası SABAH AKDENIZ'e ozel acıklamalarda bulunan Ali Gurbuz, Dirmil Yağlı Gureşlerinin Kırkpınar sonrasında olmasının cok onemli olduğunu soyledi. Gurbuz, "Dirmil, memleketim Korkuteli ve Elmalı'ya yakın olması sebebiyle benim icin ozel bir anlam taşıyor. Dirmil, Kırkpınar'ın rovanşı niteliğinde bir gureştir. Tabii Kırkpınar'da altın kemeri kuşanmak onemli ama altın kemerin namını surdurmek daha onemli. Bu da Kırkpınar sonrası yağlı gureş organizasyonlarında birincilik odul kursusunde yer almakla olur" ifadelerini kullandı. TORENLER PROGRAMI AKSATTI Ali Gurbuz, "Benim icin en onemli gureşler Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Gureşleri, Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Gureşleri ve memleketim olan Korkuteli Yağlı Gureşleridir" diye konuştu. Ali Gurbuz, Kırkpınar sonrası karşılama ve torenlerin antrenman periyotlarını olumsuz etkilediğini ve sistemli olarak bu hafta antrenmanlara yoğunlaşacağını ifade etti. LİSTEDE YOK GUREŞ VAR Yağlı gureş faaliyet programında ne hikmetse bulunmayan lakin yapılan gureşlerden bir tanesi 10 Temmuz 2019 Carşamba gunu Muğla Milas Comakdağ Gureşleri'nde yapıldı. Bu gureşlerin başpehlivanlığını Ali Gokcen elde ederken, ikinci Semih Turgut ucunculer ise İsmail Koc ve Murat Aydoğdu oldu. Yine program dışı yapılan gureşlerin ikincisi, 13 Temmuz 2019 Cumartesi gunu Ordu 22. Geleneksel Kumru Belediyesi Duzoba Yayla Şenlikleri oldu. Burada ise başpehlivanlığı Serhat Gokmen elde ederken ikinci Mehmet Yeşil Yeşil, 3'unculer ise Recep Kara ve Salih Erinc oldu. Gunluk Gazeteler. __________________