Turkiye Gureş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, eylul ayında Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Gureş Şampiyonası’nda olimpiyatlar icin 18 kotanın tamamını almak istediklerini belirterek, “Gureşcilerimizin bunu başarabileceğine inanıyorum” dedi. Gureşte en onemli turnuva olan dunya şampiyonası icin geri sayım suruyor. Milli gureşciler, eylul ayında Kazakistan’da duzenlenecek Dunya Gureş Şampiyonası’nda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları icin kota almak hedefiyle tum kategorilerde calışmalarına devam ediyor. Hazırlıklarla ilgili konuşan TGF Başkanı Musa Aydın, olimpiyatlar icin 18 kotanın tamamını almak istediklerini vurguladı. Başkan Musa Aydın, şunları soyledi: “Romanya’da duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda 16 madalya alarak tarih yazdık. Ardından Yaşar Doğu Gureş Turnuvası’nda serbest stilde şampiyon, kadınlarda 2’nci olduk. Bu iyi yolda olduğumuzu acıkca ortaya koydu. Dunya şampiyonasına yaklaşık 2 aylık bir sure kaldı. Kazakistan’da duzenlenecek olan dunya şampiyonasında ilk 6’da yer almak kota icin yeterli. Ama ben bircok gureşcimizden dunya şampiyonu olarak kota almalarını bekliyorum. Gureşcilerimizin bunu başarabileceğine inanıyorum.” 'BAŞARI İCİN HER TURLU İMKANI SEFERBER ETTİK' Olimpiyatlarda her zamanki gibi en başarılı branş olmak istediklerini belirten Başkan Aydın, “Amator spor branşlarının zirvesi olimpiyatlardır ve yıllardır gureş hep bu konuda zirvede olmuştur. Bizler goreve geldiğimiz gunden bu yana bilimsel calışmaya ağırlık verdik. Onceden takım hocaları sadece antrenorluk değil, psikolog, diyetisyen, kondisyoner kısacası her işle uğraşıyordu. Bu da başarıyı duşuruyordu. Şimdi doktorumuz, masorumuz, diyetisyenimiz, kondisyonerimiz, psikoloğumuz var. Tamamen bilimsel olarak calışıyoruz. Kısacası başarı icin her şeyi seferber ettik. İnşallah once dunya şampiyonasında tum kotaları alır, ardından da olimpiyatlarda yine tarih yazarız” dedi. DHA __________________