Tarihi Domanic Gureşleri'nin Başpehlivanı Recep Kara oldu
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Tarihi Domanic Gureşleri'nin Başpehlivanı Recep Kara oldu
-
06-10-2019, 22:40:28Kutahya'nın Domanic ilcesinde duzenlenen 659. Tarihi Domanic Yağlı Pehlivan Gureşleri'nde Recep Kara başpehlivan oldu. Bu yıl 659. Geleneksel Tarihi Domanic Yağlı Pehlivan Gureşleri, Ebe Camlığı gureş alanında 177 gureşcinin katılımı ile yapıldı. Finalde Serhat Gokmen ile Recep Kara karşı karşıya geldi. Uzun suren gureş musabakası sonrası her iki gureşci buyuk mucadele verdi. Recep Kara rakibinin hatasını affetmeyerek tarihi Domanic Gureşleri Başpehlivanlığını kazandı. Başpehlivan Recep Kara, karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı acıklamada, “Cihan imparatorluğun kurulduğu topraklardayız. Domanic'teyiz. 37 yaşındayım ama ilk kez bu er meydanında gureş yaptım ve birinci oldum. Bu ata sporunun yaklaşık 6 bucuk asırdır devam ettiren bu geleneği yaşatan Belediye Başkanımıza, Ağalarımıza teşekkur ediyorum. Seyircilerimizden de Allah razı olsun bizi yalnız bırakmadılar. Domanic’ten herkese selamlarımı iletiyorum” dedi. Bu yılki ağalık secimlerine 4 ağa adayı katıldı. İş Adamı Mahmut Yaran, 50 bin TL nakit para bağışında bulunarak ağalık ihalesini aldı. Yeni ağa iş adamı Mahmut Yaran, “Herkese cok teşekkur ederim. Onemli olan Yağlı Gureşleri duzenlemek. Japonların Sumo gureşi varsa bizlerinde Yağlı Gureşleri var. Amacımız bunu dunya capına getirmek olmalı. Bu kadar eski bir geleneği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en buyuk gorevimiz” dedi. Domanic Belediye Başkanı Sahvet Erturk, yaptığı acıklamasında, “Gureşlerimizi Kırkpınar seviyesine taşımak icin calışıyoruz. Yeni Gureş Ağamız İş Adamı Mahmut Yaran belki de er meydanında ilk kez olan bir şeyi yaparak 50 bin lira nakit parayı bize burada teslim etti. Biz de inşallah bundan sonra Kırkpınar'da derece yapan tum başpehlivanlarımızı burada ağırlayacağız. Başpehlivanlığı kazanan Recep Kara'yı da tebrik ediyorum. Ayrıca bir ilki daha gercekleştiren yeni ağamız, Başpehlivanımız Recep Kara’ya 5 bin TL nakit yardımda bulundu. Bir kez daha kendisine teşekkur ederim” dedi. Gureşlerin duzenlendiği etkinliğe MHP Kutahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kutahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kutahya MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım, Siyasi Parti İlce Başkanları, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve cok sayıda vatandaş katıldı. İnternethaber __________________