Corum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın hafta sonu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da duzenlenen Dunya Yıldızlar Grekoromen Gureş Şampiyonasında Dunya ikincisi olan Mert İlbars’ı makamında kabul etti. İl Spor Muduru Haşim Eğer, İlce Spor Muduru Halil Yurt ve Antrenor Celebi Bayır ile birlikte milli sporcuyu makamında kabul eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın gureşcinin kazandığı başarıyla gurur duyduklarını ifade etti. Elde edilen başarının son donemlerde alınan en guzel haberlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Mert İlbars’ın daha onceden de cıktığı musabakalarda bircok başarıya imza attığını belirterek elde edilen başarılarda emeği olanlara teşekkur etti. Belediye Başkanı Aşgın, “Mert İlbars daha onceden de Avrupa’da bir cok başarıya imza attı. Sporcumuz gectiğimiz gunlerde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Grekoromen Dunya Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla hem Sungurlumuzun, hem ilimizin, hem de ulkemizin gurur kaynağı oldu ve bayrağımızı dalgalandırdı. Başta spor kardeşlimiz olmak uzere kulubu TKİ’ye Sungurlu İlce il mudurumuze, sporcumuzun antrenoru Celebi Bayır’a ve Genclik Hizmetleri Spor İl Mudurumuz Haşim Eğer’e teşekkur ediyorum. Bu başarılar bizlere gurur veriyor. Onumuzdeki surec icin alınan başarılar bizlere umut veriyor. Belediyemiz bunyesinde de bircok gureşcimiz var. Biz tum sporcularımıza destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Başarısını desteklemek adına, gonlumuzun onunla birlikte olduğunu gostermek adına da bir hediye takdim etmek istiyoruz. Mert İlbars inşallah ornek olacaktır. Gecmişten gelen başarılar da gosteriyor ki inşallah dunya şampiyonu olimpiyat şampiyonu olacak ve milli gururumuz olmayı surdurecektir. Dualarımız sporcu kardeşimizle ve onu yetiştiren camiayla” dedi. 'Belediyespor şehrin lokomotifi' Mert İlbars’ın başarısının kucumsenmeyecek bir başarı olduğunu belirten Genclik Hizmetleri Spor İl Muduru Haşim Eğer'de “Genclik Hizmetleri Spor İl Mudurluğu olarak bizlerde ceşitli branşlarda musabakalar duzenliyoruz. En başarılı olduğumuz branşların başında da gureş geliyor. İlimizde Belediyespor bunyesinde yer alan antrenor ve sporcuların elde ettiği başarılar ilimizin sporunu da uste taşımaktadır. Belediyespor bunyesinde yer alan sporcuların ve antrenorlerin sayısı diğer kuluplerde olanların cok uzerinde yer alıyor. Sportif faaliyetler ilimizde ust duzey seviyede gercekleştirilmekte. Bu da ilimizdeki ust duzey sporcuların yetişmesine vesile olmaktadır. Mert İlbars disiplinli ve ahlaklı bir sporcu. Surekli artan bir performansı var. Ben ilerleyen zamanlarda daha ust duzey başarılar elde edeceğine inanıyorum. Sizlere de sporculara verdiğiniz destekten dolayı teşekkur ediyorum” ifadelerini kullandı. 'Hedefim olimpiyat şampiyonluğu' Final macında şampiyonluğu kacırarak dunya ikincisi olduğunu belirten milli gureşci Mert İlbars, ileriki hedefleri icerisinde Olimpiyatlar olduğunu belirtti. Kendisine destek veren başta Corum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın olmak uzere il ve ilce mudurleri ile antrenoru Celebi Bayır’a teşekkur eden Kduh İlbars “Hedefim 2020 ve 2024 olimpiyatlarında ulkemi en iyi şekilde temsil ederek birincilik kursusune cıkarak İstiklal Marşı’nı okutacağım” dedi. Milli Gureşcinin antrenoru Celebi Bayır ise Mert İlbars’ın surekli gelişen bir sporcu olduğunu belirterek en iyi yapmak icin calışmalara devam edeceklerini soyledi. Gunluk Gazeteler. __________________