Rıza Kayaalp, 4 gureşciyle şampiyonaya hazırlanıyor Avrupa ve dunya şampiyonu grekoromen gureşci Rıza Kayaalp, Dunya Şampiyonası'na aralarında Kırkpınar başpehlivanının da bulunduğu 4 gureşciyle aynı anda antrenman yaparak hazırlanıyor. Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 14-22 Eylul'de duzenlenecek şampiyonaya Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde milli takım antrenoru Salih Bora gozetiminde hazırlanan Kayaalp, yorucu bir antrenman temposu geciriyor Gunde cift antrenman yapan şampiyon gureşciye, Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Rıza Kaya ile gureşciler Doğan Yılmaz, Emin Ozturk ve Osman Yıldırım eşlik ediyor. Antrenman suresince Rıza Kayaalp, dort gureşciyle aynı anda mucadele ediyor. - Kayaalp: "Saldırgan bir gureş yapısına sahibim" Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yorucu bir kamp donemi gecirdiklerini belirterek, 4 gureşciyle aynı anda calışmasınını şoyle anlattı: "Saldırgan bir gureş yapısına sahibim. Yeteneğim o şekilde. Maclarda rakiplerime saldırarak, onları pasif duşurup, yorup, oyle yeniyorum. Onu yapabilmek icin 3-4 kişiyle calışmak zorunda kalıyorum. Benim icin iyi oluyor. Yorucu geciyor ama gercekten de beni guclendiriyor. Aynı anda 3-4 kişiyle calışınca rakiplerime karşı da buyuk bir avantaj sağlamış oluyorum. Burada cok zorlansam da gelişeceğimi, şampiyonada bana faydası olduğunu duşunduğum icin sabrediyorum. Onemli olan en iyi şekilde guclenmek. Hedefim, bu ulkeyi en iyi şekilde dunya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlarda temsil edebilmek. Bunun icin de butun zorluklara katlanırım. Sıkıntı yok." Yer gureşine onem verdiklerini soyleyen Rıza, "Grekoromende oyunlar genelde yer gureşinde cıkıyor. Rakibimizi pasifize edip, yerde işi bitirmek istiyoruz. Butun calışmalarımız bu yonde." ifadelerini kullandı. Antrenmanların cok uzun surmediğini dile getiren Rıza Kayaalp, "Yarım saat, 45 dakika suruyor ama yorucu geciyor. Ayakta teknik ve yerde gureş şeklinde geciyor. O da bize fazlasıyla yetiyor. Bir sonraki gune kendimizi zor toparlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. - "İnşallah dorduncu dunya şampiyonluğu da nasip olur" Milli gureşci Rıza, dorduncu dunya şampiyonluğu icin mindere cıkacağını vurgulayarak, "İnşallah dorduncu dunya şampiyonluğu da nasip olur. Ulkeme yeni bir dunya şampiyonluğu daha kazandırma umuduyla yola cıkacağız." diye konuştu. Daha sonra da rahat bir şekilde olimpiyatlara hazırlanmak istediğini belirten Rıza, amacının kazanılan başarıları koruyabilmek olduğunu sozlerine ekledi. KAYNAK: İNTERNETHABER __________________