Antalya’da "Turk’un ilk er meydanı" olarak adlandırılan ve bu yıl 667’ncisi duzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Gureşleri başladı. Gureşler oncesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ataturk Anıtı’na celenk konulmasının ardından, Recep Gurbuz Gureş Sahası’na kadar kortej gercekleştirildi. Kortej yuruyuşune Antalyalı unlu başpehlivanlar Orhan Okulu, İsmail Balaban ve ikiz kardeşi Turan Balaban da katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik yuruyuşun ardından Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gurbuz’un mezarında, oğlu başpehlivan Ali Gurbuz ve protokol uyelerinin katılımıyla dua edildi. Gureş sahası girişinde kurban kesimiyle 667’inci Elmalı Yağlı Gureşleri start aldı. Organizasyonun ilk gununde alt boylarda 894 pehlivan, once guneşli havada, sonrasında ise aniden bastıran sağanak altında gureş tuttu. Uc gun surecek gureşlere 70’den fazla başpehlivanın katılması bekleniyor. Ali Gurbuz: "Birinci olmak istiyorum" 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde ucuncu kez başpehlivanlığı kazanan Ali Gurbuz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Elmalı gureşlerinin Kırkpınar’dan sonraki en onemli organizasyon olduğunu soyledi. Elmalı gureşlerinin Kırkpınar’dan daha eski olduğunu vurgulayan Gurbuz, "Kırkpınar’dan sonra Elmalı gureşlerinde de birinci olmak istiyorum. Bu sene benim icin cok iyi gecti. Kumluca, Kurtdereli, Kırkpınar ve Elmalı Turkiye’deki en onemli dort gureş organizasyonu. Bu dort gureşten ucunu kazandım. Şimdi son adım kaldı. Elmalı gureşlerini de alıp, bu seriyi devam ettirmek ve sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyorum." diye konuştu. Bu yıl ki Kırkpınar’ın finalisti Orhan Okulu ise Elmalı gureşlerini altı kez kazanma başarısı gostererek altın kemerin surekli sahibi olmayı başardığını anımsatarak, "Burada yedinci defa altın kemeri almaya adayım. Antalya’nın plakası da 07. O yuzden bu yedinci şampiyonluğu kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Gazeteler __________________