Tekvando, judo, atletizm derken yolu tesadufen gureşle kesişti. Mindere bir başladı, pir başladı. 2014’dan sonra yıldızlar ve genclerde girdiği butun uluslararası şampiyonalarda kursuye cıktı, uc kez de Dunya Şampiyonu oldu. 20 yaşındaki Kerem Kamal şimdi gozunu buyuklerde Dunya Şampiyonluğuna dikti. Kazakistan’da yarın başlayacak Dunya Şampiyonası’nda altın arayacak olan Kamal’ın asıl hedefi Turkiye’nin gureş efsaneleri arasına girmek... Turk gureşi yeni bir yıldız adayıyla karşı karşıya... Adı Kerem Kamal. 20 yaşında. Bu isim şimdilik pek fazla bilinmiyor olabilir ama yarınlarda adını cok duyacağımız genc bir yetenek Kerem Kamal. Gureşe Manisa’da başlamış, Akhisar Kulubu’nde gureşmiş, şimdi ise Pendik Gureş İhtisas Kulubu’nde spor hayatına devam ediyor. Yıldızlar ve gencler kategorilerinde girdiği butun uluslararası şampiyonalardan madalya cıkarmış, uc kez de Dunya Şampiyonu olmuş. Kerem, şu anda Buyukler Milli Takımı’yla birlikte Kazakistan’da. Başkent Nursultan’da (Astana) yarın başlayacak olan Dunya Şampiyonası’nda altın madalya kovalayacak olan genc gureşcimizin asıl hedefi ise elde edeceği Avrupa, Dunya ve Olimpiyat şampiyonluklarıyla adını Turk gureşinin efsane isimleri arasına yazdırmak. Kerem Kamal hikayesini ve hedeflerini FANATİK’e anlattı. Sozu kendisine bırakıyoruz: Babam ciftci, kardeşim Kemal de gureşci ● Babam ciftcilik yapıyor. Altı kardeşiz. Benden sonraki kardeşim Kemal de gureşcidir. 2016’da ikimiz aynı anda milli mayoyu giymiştik. Kucukluğumden beri spor yaparım. Tekvando ile başladım, judo yaptım, ardından atletizme gectim. Orta mesafede iller arası musabakalarda ikincilik, ucunculuk elde ettim. Atletizm antrenmanlarından sonra arkadaşımla dinlenmek icin gureş salonuna giderdik. Cunku orada minder vardı ve biz oraya uzanıp dinleniyorduk! Hiperaktif olduğum icin bir gun minder uzerinde ellerimle yuruyor, taklalar atıyordum. Bunu goren gureş antrenoru Suleyman Gungor, gureşe başlamamı istedi. “Eğer gureşmeyeceksen, bir daha bu salona gelme!” dedi. Ben de ertesi gunu gittim gureşe başladım. Rakiplerim stilim olmadığı icin şaşırıyor! ● Yıldızlarda ve genclerde madalyasız turnuvam olmadı. Bir coğunda yaşım tutmadığı icin doktor raporuyla mindere cıktım. 2014 ve 2015’te Avrupa Şampiyonu, Dunya İkincisi, 2016’da Avrupa Ucuncusu, Dunya İkincisi, 2017’de Avrupa ve Dunya Şampiyonu, 2018’de U23’te Avrupa ve Dunya Şampiyonu, 2019’da Buyukler Avrupa Ucuncusu ve gencler Dunya Şampiyonu oldum. Şimdi hedefim Kazakistan’da buyuklerde Dunya Şampiyonu olmak, Tokyo 2020 vizesi almak. Ama asıl hedefim, onumuzdeki yıllarda Avrupa, Dunya ve Olimpiyat şampiyonlukları elde ederek Turk gureşinin efsaneleri arasına girmek. ● 2014’ten beri milli takımlardayım. Rakiplerimi tanırım, onları devamlı izlerim, guclu ve zayıf yonlerini ezberlerim. Tabi onlar da beni izler. Ama cozemezler! Cunku belli bir stilim yok! Onun icin karşımda şaşırırlar, bana karşı bir taktik belirleyemezler. Musabakada her an her şeyi yapabilecek bir stile sahibim. Rakiplerimden korkmam, onlar korksun ● Beş yıldır buyukler dahil her kategoride milli mayo giydiğim icin kendi sıkletimde (60 Kg) dunyanın en iyileriyle karşılaştım. Kimseden cekinmem, korkmam. Onlar benden korksun. 7/24 gureşin icindeyim, kulupte yatıyorum ● İki yıl once kulubum Akhisar maddi imkansızlıktan kapandı. Cok uzuldum. Ama Pendik İhtisas Kulubu beni transfer etti. Kulup Başkanımız İrfan Mert her turlu ihtiyacımızı gideriyor. Ayrıca sponsorumuz İstanbul Ticaret Odası (İTO) da cok yardımcı oluyor. Teknik, taktik ve sporcu olarak da antrenorlerim Murat Irmak ve Selahattin Gungor’un uzerimde cok emeği var. Hepsine cok teşekkur ediyorum. Ben de uzerimde emeği olan herkese karşılığını vermek icin kendimi gureşe adadım. 7/24 gureşin icindeyim. Zaten kulupte yatıp kalkıyorum. Sosyal hayatım yok gibi. Sanırım, başarılarımın bir nedeni de disiplinli yaşamam ve calışmam. Zaten gureş boşluk bırakmaya gelmez, hemen captan duşersiniz. Her daim zinde olmak zorundasınız. Fantastik ve bilim kurgu izlerim ● Balıkesir BESYO oğrencisiyim. Pek boş zamanım olmaz ama olduğu zaman da genelde fantastik veya bilim-kurgu filmler, belgeseller izlerim. Vakit bulursam da kitap okurum. Hamit Turhan
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Gureşin yeni yıldızı Kerem Kamal!