Kazakistan'da duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp, İstanbul'a geldi. Finalde Kubalı rakibini yenerek altın madalya kazanan Kayaalp, "Şu an tek hayalim olimpiyat şampiyonluğu. 11 ay boyunca tek duşuncem o. Olimpiyat şampiyonu olursam gureşi bırakma ihtimalim yuksek" dedi. "ULKEME BİR DUNYA ŞAMPİYONLUĞU DAHA KAZANDIRDIM" Kazakistan'da duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Kubalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp, Turk Hava Yolları'na (THY) ait ucakla İstanbul'a geldi. Havalimanında Demiroren Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtlayan Kayaalp, boyle bir şampiyonluğu kazandığı icin mutlu olduğunu soyledi. 4. kez Dunya Şampiyonu olan milli gureşci Rıza Kayaalp, "Mactan saatler sonra da olsa hala bunun sevincini yaşıyorum. Cunku zor hazırlandık cok calıştık. Yorucu gunler gecirdik. Rakiplerim de olimpiyat vizesi almak icin bu şampiyonaya cok iyi hazırlandı. O yuzden maclar 6 dakika boyunca cok yorucu gecti ama benim lehime maclar sonuclandı. Rakiplerime ustunluk kurmam onlara pres uygulamam bu şampiyonluğu getirdi. Sırayla Şili, Cin, Gurcu, Alman ve Kubalı rakiplerimi yenerek ulkeme bir dunya şampiyonluğu daha kazandırdım" diye konuştu. CUMHURBAŞKANIMIZIN İLGİSİ BENİ MUTLU ETTİ Macın hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon goruşmesinden dolayı cok mutlu olduğunu ifade eden Kayaalp, "Cumhurbaşkanımız macımı canlı izlemiş, ben de bunu haberlerde gordum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisi bizi sevindiriyor. O kadar işi gucu arasında tabii ki milli mesele de olunca kendisi de takip etmeyi ihmal etmiyor. Mac biter bitmez, minderden inmeden once beni aradı. Kendisine cok teşekkur ediyorum" diye konuştu. "GUZEL BİR ŞEKİLDE NOKTALAYACAĞIM" Dunya şampiyonluğunun ardından tek hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu soyleyen milli gureşci, konuşmasına şoyle devam etti: "Hedefim Dunya Şampiyonu olarak, rakiplere gozdağı vererek olimpiyatlara vize almaktı. Onu başardık, sıra inşallah olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah onu da kazanır ve bu işi guzel bir şekilde noktalarız. Şu an tek hayalim olimpiyat şampiyonluğu. 11 ay boyunca onunla yatıp onunla kalkacağım. Sonrası ondan sonra şekillenecek. Ama şampiyon olursam gureşi bırakma ihtimalim yuksek." İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Dunya Şampiyonu Rıza Kayaalp yurda dondu