Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da dun tarih yazan 29 yaşındaki milli gureşci Rıza Kayaalp, İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Grekoromen stilde 4 kez dunya şampiyonluğuna ulaşan ilk Turk sporcu olan Kayaalp, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda eşi, ailesi ve ASKİ Spor Kulubu yetkilileri tarafından karşılandı. Rıza Kayaalp, burada yaptığı acıklamada, zorlu bir Dunya Şampiyonası gecirdiklerini belirterek, "Dunya Şampiyonası'nda ilk 6 olimpiyat vizesi alıyordu. Avrupa Şampiyonası'nda 9'uncu kez şampiyon olup bir rekor kırdıktan sonra yeni bir hayalim vardı; 4'uncu kez dunya şampiyonu olup yine bir rekor kırmaktı. Grekoromende ilk 4'uncu kez dunya şampiyonu olan gureşci olmak istiyordum. Vizeyi de şampiyon olarak almaktı hedefim. Allah'a şukurler olsun cok calıştım, inandım. Gercekten de kamp donemlerini en iyi şekilde gecirdim. Rakiplerimin zaten coğunu biliyorum, coğuyla bircok kez karşılaştım. Yeni karşılaştığım rakipler de oldu tabii ama onları da rahat gecmesini bildim. Butun rakipler de gercekten iyi hazırlanmışlar. Olimpiyata vize verdiği icin bu şampiyona, o yuzden herkes elinden geldiği kadar iyi calışmış. Sonuna kadar rakipler savaştı. Ama ben onlardan bir adım daha ustun olduğumu gosterdim. Durmadım, onları yıldırana kadar bastım 6 dakika boyunca ve maclarımı tek tek kazanarak Şilili, Gurcu, Alman ve finalde Kubalı rakibimi yenerek zafere ulaştım ve ulkeme yeni bir dunya şampiyonluğu daha kazandırdım" diye konuştu. "İNŞALLAH OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLARAK BU İŞİ NOKTALARIM" Bu şampiyonluğu unutup 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları hazırlıklarına konsantre olacağını ifade eden Rıza Kayaalp, sozlerini şoyle surdurdu: "Daha zorlu bir surec bizi bekliyor. Onumuzde 11 ay gibi bir zaman var ama cabuk geciyor gunler. O yuzden en iyi şekilde değerlendirip, eksiklerimi gidereceğim, zayıf yerlerimi guclendireceğim. Olimpiyatta bundan daha da iyi olmak istiyorum. Cunku belki de son şansım diyebilirim. Bu kadar şampiyonluğun yanına bir olimpiyat şampiyonluğu koymak en buyuk hedefim. Benden de bunu bekleyen insanların olduğunu da biliyorum. Olimpiyat 2'nciliği, 3'unculuğunun yanına da bir olimpiyat şampiyonluğu yakışır. Omrum boyunca mutlu yaşarım, aksi bir durumda omur boyu bunun uzuntusunu yaşarım diye duşunuyorum. İnşallah olimpiyat şampiyonu olarak bu işi noktalarım." "YETER Kİ BAYRAĞIMIZ GREKOROMENDE GONDERE CEKİLSİN" Milli sporcu Kayaalp, sorumluluğun cok daha fazla olduğunu belirterek, "Maclara daha fazla konsantre olduk. Cunku bu bayrağın dalgalanması, İstiklal Marşı'mızın soylenmesi gerekiyordu bu şampiyonada. Arkadaşlarım elinden geleni yaptı, herkes cok iyi hazırlanmıştı cunku olimpiyat vizesi alındığı icin bundan sonraki vize macları cok zorlu. Oralarda sadece finaller gidiyor olimpiyata, burada ilk 6 gidiyordu. Cenk kardeşimiz 3'uncu oldu, ben de bu sorumlulukla maclara girdim, elimden gelenin daha fazlasını yapmaya calıştım. Yeter ki o bayrağımız grekoromenin kapanış gununde gondere cekilsin dedim" ifadelerini kullandı. "GENCLERE ORNEK OLALIM" Azla yetinmeyip her zaman daha cok calışacaklarını vurgulayan Kayaalp, "Rekorlar her zaman kırılır, onemli olan bunları devam ettirmek. 9 Avrupa şampiyonu olduysam 10 neden olmasın; 4 dunya şampiyonu olduysam 5 neden olmasın. Yeter ki bunu bırakana kadar zirvede kalalım. 10 yıl once de dedim şimdi de soyluyorum; 'İstiklal Marşı'nı okutmak ayrı bir sorumluluk.' Ben bu duygularla hareket ediyorum, inşallah etmeye de devam edeceğim. Gencliğe ornek olmamız lazım, azla yetinmeyeceğiz, her zaman ulkemizi ileriye taşıyacağız" dedi. KAYAALP AİLESİ'NİN BEKLENTİSİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp de cok mutlu olduklarını belirterek, "Oğlum 9 kez Avrupa şampiyonu, 4 kez dunya şampiyonu oldu; onunla gurur duyuyoruz. Allah bana verdi, ben de Turkiye'ye verdim; o hepinizin kardeşi, cocuğu. Cok teşekkur ederim oğluma" acıklamasında bulundu. Milli gureşcinin babası Kelami Kayaalp de oğlunun hedefinin artık olimpiyat madalyası olduğunu soyleyerek, "Oğlumla mutluyum. 4 kez dunya, 9 kez Avrupa şampiyonu oldu. İstiklal Marşı'mızı goklere cektirdi, bayrağımızı dalgalandırdı. İnşallah olimpiyatlarda da dalgalandırır. Gururluyuz, mutluyuz. İnşallah olimpiyatlarda da sonu gelir, inşallah daha iyi olur" diye duygularını dile getirdi. DHA