Kazakistan'ın Başkenti Nur Sultan'da duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası’nda 125 kilo serbest stil final mucadelesinde rakibi Gurcu Geno Petriashvili’ye altın madalyayı kaptıran Taha Akgul ulkeye dondu. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda sevenleri tarafından karşılanan milli gureşci Taha Akgul, “Bu madalya kucumsenebilecek bir madalya değil ama şampiyonluğa cok alıştığımız icin gumuş madalya biraz buruk oluyor” şeklinde konuştu. Cıktığı final musabakasını cok şansız bir şekilde kaybettiğini vurgulayan Taha Akgul, “Aslında musabakanın geneline baktığımızda bir pozsiyonda bana bir puan daha verilebilirdi. Ama maalesef son 10 saniye kala engel olamadım ve rakibim 6-6’lık beraberlikle rakibim son puanı aldığı icin kural gereği galip geldi. Ustun de goturduğum bir musabakaydı. Nasibimizde bu varmış. Gitmeden once de soylemiştim. Benim hedefim Tokyo’daki olimpiyatlarda ikinci kez olimpiyat şampiyonluğu. Burası onun bir tecrubesi niteliğindeydi. Benim icin iyi oldu. Rakibimi gordum, kendimi gordum. Kotu gureşmedim, son saniyeye kadar mucadele ettim. Daha fazla calışacağım. Antrenmanların şiddetini daha da arttıracağım. Tokyo’da bunu telafi ederek rovanşı alıp hedefim olan olimpiyat şampiyonluğuna ulaşacağım. Bu madalya kucumsenebilecek bir madalya değil ama şampiyonluğa cok alıştığımız icin gumuş madalya biraz buruk oluyor. Sevinemiyor uzulemiyorsun da cok garip bir duygu icerisindeyim. Rakibini yenen arkadaşların var, onlar icin seviniyorsun. Sonra aklına şampiyonluk geliyor, uzuluyorsun. Bu duygular icerisinden cıkıp en kısa zamanda hazırlık aşamasına gecmemiz gerekiyor. 9 ay gibi bir sure var. Bu şampiyonayı unutup onumuze bakacağız” şeklinde konuştu. Milli Gureşci Taha Akgul konuşmasının ardından sevenleri ile hatıra fotoğrafı cektirdi. İHA