Bakan Kasapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları surecinin cok onemli olduğunu belirterek, "Rio'daki 8 madalyanın 5'i gureştendi. Bu tesaduf değil, ortada bir emek var. Sizler bu işi sevgiyle aşkla yapıyorsunuz. Ben umit ediyorum ki Tokyo'da hedeflerimize ulaşacağız, sizlere inanıyoruz. Sizden isteğim bu inancı bu umudu kaybetmeyin. Sizin bu inancınız azminiz bizlere Tokyo'da lazım olacak. Tabii ki bakanlık olarak dun de federasyon başkanımızla toplantı yaptık, bundan sonra daha fazla elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. "TOKYO SURECİNDE OMUZ OMUZA YURUYECEĞİZ" Milli gureşcilerle gurur duyduklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Sizin motivasyonunuzu, dirayetinizi duşurmenize izin vermeyin. Gercekten ulkemiz halkımız ciddi bir teveccuh gosteriyor. Bu manada ben sporumuz icin millet olarak onemli bir fırsat goruyorum. Sizin gibi olmak isteyen binlerce gencimiz var. Biz de onlara bu imkanı sağlamak icin calışıyoruz calışacağız. Cumhurbaşkanımızın desteği bizim icin ilham kaynağı. Sizler gururumuzsunuz siz genclerimizi yureklendiriyorsunuz. Size genc sporcular adına ulkemizin yarınları adına sizlere teşekkur ediyorum. Tokyo surecine birlikte yuruyeceğiz omuz omuza yuruyeceğiz boşluk bırakmayacağız sıkacağız saflarımızı ve sonunda da hedefe ulaşacağız. Rabbim sırtınızı yere getirmesin yardımcınız olsun" ifadelerini kullandı. "GUREŞ LOKOMOTİF BİR BRANŞ" Dun federasyon başkanlarıyla onemli toplantı yaptıklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Avantajlar dezavantajlarla analiz. Butun calışmalar devam ediyor. Sureci cok sıkı ve guclu bir şekilde takip etmemiz lazım. Hakikatten gureş lokomotif bir branş olimpiyatta kazanılan madalyaların 5'i az değil. İnşallah ben bu başarıları 2020 de cok guzel bir şekilde taclandıracağınıza inanıyorum. Olimpiyatlarda ben bunu başaracağımızı inanıyorum. Sizlerle ilgili hedeflerimiz hayallerimiz cok yuksek, kendinize dikkat edin" şeklinde konuştu. Ote yandan milli gureşciler Rıza Kayaalp ve Taha Akgul, Mamak Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda silah altına alınacaklar ve Cin'de duzenlenecek Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi Askeri Olimpiyat Oyunları'na katılacaklar. Nesrin AYDIN YALDIZ/ANKARA,(DHA)