Belarus'ta 28 Ekim - 3 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak Avrupa İşitme Engelliler Gureş Şampiyonası'na sıkı bir şekilde hazırlanan işitme engelliler gureş takımı, calışmalara başladı. Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Gureş Takımı, ilk olarak Niğde'de, ardından Kızılcahamam'da duzenlenecek olan kamp sureclerini en iyi şekilde değerlendirerek, Turkiye'ye bir kez daha şampiyonluklar getirmeyi amaclıyor. İşitme engelli sporcular; Tolga Şimşek, Bayram Aksu, Celal Kocak, Kadir Mert Turkmen, Yunus Emre Dinlemez, Bayram Aksal, Hakan Sakat ve Muhammet Doğan calışmalarına son surat devam ediyor. Şampiyonlar bu takımda Takım antrenorleri İlhan Cıtak ve Mesut Zehir, takımın oldukca yoğun bir şekilde şampiyonaya hazırlandığını soyledi. Mayıs ayında Mersin'de duzenlenen şampiyonada yıldızlar, genc ve buyukler kategorisinde şampiyon olduklarını, ayrıca takım olarak da Turkiye şampiyonu olduklarının altını cizen antrenor İlhan Cıtak, takımın Avrupa şampiyonu olması icin de mucadele edeceklerini belirtti. Balcı: "İnancımız tam" İşitme Engelliler Gureş Takımı'nın Altındağ Belediyesi'nin gururu olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Doc. Dr. Asım Balcı ise takımın işitme engelliler gureş takımları icerisinde en başarılısı olduğunu soyledi. Başkan Balcı, "Takımımız Turkiye'deki takımlar icerisinde en başarılısı. Milli takım kampına en fazla sporcu yollayan takım bizim takımımız. Altındağımızı bu zamana kadar pek cok musabakada başarıyla temsil ettiler. Avrupa Şampiyonası'ndan da başarıyla doneceklerine inanıyorum. Hepsine guveniyorum ve başarılar diliyorum" dedi. İHA