Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon olan Polonyalı tenisci Agnieszka Radwanska'nın kupasını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi. Tekstilkent Tenis Arena'da yapılan final macında, dunya klasmanında 7. sırada bulunan Rus Elena Dementieva'yı 2-0 yenen Polonyalı Agnieszka Radwanska, kupasını bakan Murat Başesgioğlu'ndan aldı. Gecen yılın şampiyonu ve bu yılın finalisti olan Dementieva'nın odulunu ise Genclik ve Spor Genel Muduru Mehmet Atalay verdi. Bakan Başesgioğlu, odul toreninde yaptığı konuşmada, finali oynayan iki tenisciyi de kutlayarak, ''Birinciyi, ikinciyi ve yurekten oynayan saygın teniscileri kutluyorum. Organizasyona emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Ulkemizde tenis ileri gidiyor. İnşallah gelecek yıllarda daha cok maclar izleriz'' dedi. Genclik ve Spor Genel Muduru Mehmet Atalay ise Turkiye'de tenisin emin adımlarla ilerlemeyi surdurduğunu, organizasyonun gelecek yıl daha buyuk olacağını soyledi. Turnuvada şampiyonluğa ulaşan Agnieszka Radwanska ise İstanbul'da mutlu olduğunu, gelecek yıl da burada olmayı istediğini ifade ederken, Turkce olarak ''Destek icin teşekkurler, selamlar'' diye konuştu. Finalde Radwanska'ya yenilen Rus tenisci Elena Dementieva ise kendisini destekleyen herkese teşekkur ederek, ''Anneme ve arkadaşıma teşekkur ediyorum. İstanbul'da olmaktan her zaman keyif aldım. Gelecek yıl burada olmayı dort gozle bekliyorum'' diye konuştu. __________________