FED Kupası'nda son Fransa Acık şampiyonu Jelena Ostapenko'yu yenerek dikkatleri uzerine ceken milli tenisci Cağla Buyukakcay, "Buyuk turnuvaların ana tablolarında iyi sonuclar almayı ve tekrar ilk 100 tenisci arasına donmeyi hedefliyorum." dedi. Milli tenisci Cağla, Letonyalı Ostapenko karşısındaki tarihi galibiyeti, TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve hedeflerine ilişkin acıklamalarda bulundu. FED Kupası'nda 37. galibiyetini alan ve bu organizasyonda en cok kazanan milli sporcu olarak tarihe gecen Cağla, "A Milli Takım haftası her zaman en iyi performansımı ortaya koyduğum hafta oluyor. Milli forma altında mucadele vermekten ve arkadaşlarımla birlikte takım olmaktan buyuk keyif alıyorum. Bu da sahaya yansıyor diye duşunuyorum." ifadelerini kullandı. Son Fransa Acık şampiyonu Ostapenko karşısında korttan galibiyetle ayrılarak dunya sıralamasında ilk 10'daki bir oyuncuyu mağlup eden ilk Turk tenisci olan Cağla, "Dunya 6 numarası Ostapenko ile gecen sene aynı kortta mucadele etmiş, 3 sette mağlup olmuştum. Bu sene kazanmamda o mac buyuk rol oynadı. Kariyerimin ve Turk tenisinin en buyuk galibiyetini milli forma ile almak gurur verici. A Milli Takım'da en cok mac kazanan oyuncu olmak da aynı şekilde. Bunu hesaplamadım, hep elimden gelenin en iyisini yapmaya calıştım." diye konuştu. - "Cok heyecanlıyım" Cağla Buyukakcay, son Avustralya Acık şampiyonu Caroline Wozniacki'nin katılacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup icin az bir sure kaldığına dikkati cekti. Garanti Koza Arena'da 23-29 Nisan tarihlerinde gercekleştirilecek organizasyonun hazırlıklarını surdurduğunu aktaran milli sporcu, "Her zamanki gibi cok heyecanlıyım. Avustralya Acık şampiyonu Wozniacki'nin gelişi tabii ki turnuvayı daha heyecanlı kılıyor. Ne kadar kaliteli tenis olursa tenisseverler o kadar keyif alır, minik tenisciler kendilerine o kadar fazla ders cıkarır, ornek alır. Mucadelenin seviyesinin cok yuksek olacağına eminim." değerlendirmesinde bulundu. - Hedefini acıkladı Kadınlar dunya sıralamasında 162. basamakta yer alan Cağla, hedeflerine ilişkin ise şunları soyledi: "Sezon başında omuz sakatlığım nedeniyle ufak bir ara verdim. Milli takımda oynayıp oynamayacağım belli değilken oynamamla birlikte kariyerimin en iyi galibiyetini aldım. Bu da takımımla doğru yolda ilerlediğimizi bana gosteriyor. Sene cok uzun, oyunumu geliştirebilecek cok fırsat var onumde. Sağlıklı bir şekilde, buyuk turnuvaların ana tablolarında iyi sonuclar almayı ve tekrar ilk 100 tenisci arasına donmeyi hedefliyorum." - 2016'da 60 numaraya yukselmişti Cağla, ilklerle dolu bir sezon gecirdiği 2016'da dunya 60 numarasına kadar yukselmişti. 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Turk tenis tarihine adını yazdıran 28 yaşındaki milli sporcu, aynı yıl TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon olmuştu. İnternet Haber