Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın 3 numaralı seri başı Rus sporcu Nadia Petrova, bu turnuvanın Fransa Acık Turnuvası (Roland Garros) oncesi kendisi icin onemli olduğunu soylerken, "Turnuva oncesi maclar yaparak tecrubemi artırmak istiyorum" dedi! Turnuvanın da yapıldığı Tekstilkent'te bir basın toplantısı duzenleyen Nadia Petrova, gecirdiği sakatlık sonrası yoğun bir şekilde antrenman yaptığını belirtirken, ''Fransa Acık Turnuvası oncesi maclar yaparak tecrubemi artırmak istiyorum. Artık antrenman değil, biraz mac yapsam daha iyi olur'' dedi. Sakatlığının uzun surmesinden yakınan Rus sporcu, şunları soyledi: ''Sakatlığım uzun surdu. Şimdi biraz daha iyiyim. Cok formdayken ve hayallerimden biri olan grand slam kazanmaya yakınken bir anda 6 hafta spordan uzak kaldım. Donduğumde seviyemin aynı olmadığını gorduğumde ise bundan cok etkilendim. Bu kariyerimde onemli bir donum noktası oldu. Yeniden cok calışmam gerektiğinin farkında vardım.'' Daha once İstanbul'a gelip, tarihi ve kulturel yonlerini daha yakından gormeyi cok istediğini anlatan Petrova, gittiği Antalya'yı ise Turkiye'nin Monte Carlo'su olarak adlandırdı. Ayrıca, vatandaşı tenisciler arasında cekindiği tek isim olarak Maria Sharapova'yı gosteren Nadia Petrova, Justin Henin'in tenisi bırakma kararının hatırlatılması uzerine ise ''Hic beklenmedik surpriz bir karar aldı. WTA'in 1 numarasının sezonun ortasında sporu bırakması uzucu, ama onumuzdeki Fransa Acık Turnuvası oncesi bu durum bir cok kişiye kazanma adına fırsat sunacak'' ifadelerini kullandı. Ajansspor __________________