Milli tenisci İpek Şenoğlu, İtalyan spor giyim markası Lotto ile 1 yıllık bireysel sponsorluk anlaşması imzaladı. Tekstilkent Tenis Arena'da yapılan imza toreninde konuşan Lotto Satış Muduru Bulent Karabıcak, Turk tenisinin 1 numaralı ismi İpek'e 1 yıllık urun sponsoru olduklarını belirterek, ''Turk tenisine verdiğimiz destek İpek Şenoğlu ile doruğa ulaşıyor'' dedi. İpek Şenoğlu ise kıyafet sponsoru olmadığını ifade ederek, ''Bu sene tekrar formuma kavuştum ve Lotto ile yollarımız birleşti. Anlaşma 1 yıllık ama 1 yılın sonunda yeniden goruşeceğiz. Umarım uzun sureli bir sponsorluk olur'' diye konuştu. ''BENİM İCİN FEDERASYONA YATIRILAN PARAYI HENUZ ALAMADIM'' İpek Şenoğlu, Genclik ve Spor Genel Mudurluğu'nun (GSGM) Tenis Federasyonu'na yatırdığı paranın henuz kendisine ulaşmadığını soyledi. Şenoğlu, bir soru uzerine, Turk teniscilerinin olimpiyatlara hazırlanabilmesi icin GSGM'nin federasyona para yatırdığını ifade ederek, şunları soyledi: ''Benim olimpiyatlara hazırlanabilmem icin genel mudurluğun federasyona yatırdığı 80 bin YTL'yi alamadım. Atalay da bana soruyor ama bu para henuz elime gecmedi. Şu anda bir sponsorum yok. Bir turnuvada oynarken, diğer turnuvaya nasıl gidebileceğimi duşunuyorum. Her hafta stres icindeyim. Gercekten zor bir şey. Başarılı olmak icin elimden gelen her şeyi yapıyorum ama ulkenin de destek vermesi lazım. 'Turkiye'de tenisci cıkmıyor' demek kolay.'' Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek icin mucadele ettiğini anlatan İpek Şenoğlu, ''Olimpiyatlar her sporcunun hayali. Bir Turk arkadaşımla gitmem gerekiyor ama diğer arkadaşlarımızın da biraz daha fazla mac oynayarak, puanlarını arttırmaları gerekiyor. Pemra Ozgen ve Cağla Buyukakcay arkadan gelen oyuncularımız. 9 Haziran'da durumumuz belli olacak'' diye konuştu. İpek, bu yıl milli takımda yer almamasıyla ilgili bir soru uzerine de ''Ben omuzum sakatken de milli maclarda oynadım. Bu yıl milli takıma cağrıldığım tarihte ABD'de olacaktım, o yuzden milli takımdan affımı istedim. Daha sonra federasyonumuzun isteği ve GSGM Mehmet Atalay'ın beni araması uzerine milli takıma uyabilmek icin programı değiştirdim ama sonra milli takıma alınmadım. Umarım seneye yine milli takımda oynarım'' dedi. İpek Şenoğlu, İstanbul Cup'ta teklerde elendiğini ama kendisinin ciftlere yonelik bir programı olduğunu ve ciftlerde şampiyon olmak istediğini sozlerine ekledi. __________________