Tokat'ta yurume ve konuşma engellerine rağmen tenis kortlarında ter doken minik sporcular, ulkelerini milli forma ile temsil etmeyi hedefliyor. Tokat'ta Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu bunyesinde haftada 4 gun tenis antrenmanı yapan yurume ve konuşma engelli sporcular, uzman antrenorler eşliğinde turnuvalara hazırlanıyor. Tenis Antrenoru Ahmet Otman nezaretinde tekerlekli sandalye ile tenis oynayan doğuştan yurume engelli 12 yaşındaki Gamze Şengel, 2 bucuk yıllık bir calışma sonrasında Turkiye 6.'lığına kadar yukselirken, bu spora yeni başlayan 13 yaşındaki yurume ve konuşma engelli Melih Şahin de gelecek icin umut vadeden sporcular arasında yer alıyor. Tenis Antrenoru Ahmet Otman, engelli cocukların ailelerine seslenerek cocuklarının spor yapamayacağını duşunmemelerini istedi. Cocukların engel durumlarına gore bir cok branşta spor yapabileceklerini soyleyen Otman, "Gamze mayıs ayında yapılan Turkiye Şampiyonası'nda Turkiye 6.'sı oldu. Şu anda da durumu iyi. Milli Takım Başantrenoru Ayhan Celik'in destekleriyle birlikte şu an Junior Milli Takımı'na doğru adım attı ve oraya doğru da gidiyor. Sporcularımızdan ziyade velilerimiz cocuklarının engel durumundan dolayı spor yapamayacağını duşunuyor. Oysa ki şu anki imkanlar ve cocuğun engel durumuna gore yapılabilecek o kadar cok spor branşı var ki, hızlı bir şekilde bu cocukları evlerinden, karanlık odalardan kurtarıp spor faaliyetlerine katılmalarını hızlı bir şekilde sağlamamız lazım. Bu sporcularımızı ve ailelerini buralara bekliyoruz, her turlu imkanımız var. Spor yapamayacağız diye duşunmesinler, gelin spor yapalım, engelleri beraber aşalım diyorum" şeklinde konuştu. Doğuştan yurume engelli olan ve 2 bucuk yıl once tenis oynamaya başlayan Gamze Şengel, bu surecte Turkiye 6.'lığına kadar yukseldi. Tenis Junior Milli Takımı'na girmek icin calışmalarına devam eden Şengel, engelli cocuklara spor yapmalarını tavsiye etti. Şengel, şu ifadeleri kullandı: "Burada olduğum icin cok mutluyum. Spor cok guzel bir şey. Evde kapanmayın. Spora başvurun, cok guzel bir şey. Cok sevinc dolu ve heyecanlı hissediyorum. Ailemin de desteği oluyor teniste. Burada olmayı ve tenis oynamayı cok seviyorum. Buradaki arkadaşlarımı da seviyorum. Hocamın emeği cok oldu, ona da teşekkur ederim. Evde boş kalmayın, spor ile her şeyi başarabilirsiniz, spora gidin." Ağabeyinin aracılığı ile duşuncelerini paylaşan konuşma ve yurume engelli Melih Şahin ise spor yapınca kendisini cok enerjik hissettiğini, tenisin guzel bir spor olduğunu ve kendisini mutlu ettiğini belirtti. Kızı Gamze'nin tenis oynamasını destekleyen Umit Şengel, engelli bireylerin spor yapmasının zihinsel ve bedensel acıdan buyuk destek sağladığını dile getirerek tum engelli cocuklara ve onların ailelerine spor yapmalarını tavsiye etti. Gazeteler. __________________