Milli tenisciler Cağla Buyukakcay, Ayla Aksu ve İpek Oz, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a ozel davetiye ile ana tablodan katılacak. Milli tenisciler Cağla Buyukakcay, Ayla Aksu ve İpek Oz, 23-29 Nisan tarihlerinde duzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a wild card (ozel davetiye) ile ana tablodan katılacak. Kadın Tenisciler Birliği (WTA) Turu’nun prestijli turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın 11. yılında ozel davetiye alan oyuncular belli oldu. Organizasyondan yapılan acıklamaya gore, turnuvada 2016’da şampiyon olan Cağla Buyukakcay’ın yanı sıra Ayla Aksu ve İpek Oz, Garanti Koza Park’ta ozel davetle ana tablo mucadelesi verecek. Turk tenisinde bircok ilkin altında imzası bulunan 28 yaşındaki Cağla, iki yıl onceki organizasyonda tarihi bir şampiyonluk elde etmişti. Finalde Karadağlı Danka Kovinic’i mağlup eden milli tenisci, WTA turnuvalarında kupa kaldıran ilk Turk sporcu olmuştu. Cağla, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta gecen sene ise ceyrek final oynamıştı. Cağla Buyukakcay, turnuvada yeniden ana tabloda yer almasıyla ilgili, "TEB BNP Paribas İstanbul Cup şuphesiz favori turnuvam. Burası benim evim. En guzel anılarımın olduğu yerde, kendi seyircim onunde bir kez daha ana tabloda oynayacak olmaktan oturu buyuk heyecan duyuyorum. Bu fırsat icin cok teşekkurler." ifadelerini kullandı. Kariyerinin ilk WTA ana tablo galibiyetine gecen yıl Rus Elizaveta Kulichkova’yı mağlup ederek bu turnuvada uzanan Ayla Aksu ise duygularını, "Bu sene de ana tabloda yer alacağım icin mutluyum. Bana bu fırsatı veren ve beni her zaman destekleyen Koza World of Sports’a cok teşekkur ederim. Evimde oynamayı cok seviyorum ve en iyi performansımı sergilemek icin elimden gelen her şeyi yapacağım." sozleriyle paylaştı. İpek Oz ise WTA duzeyindeki ilk ana tablo seruvenini yaşayacak. Ekim 2017’de ilk profesyonel şampiyonluğunu kucaklayan 1999 doğumlu genc sporcu, şunları kaydetti: "Oncelikle bana bu fırsatı veren Koza World of Sports’a cok teşekkur ederim. Bana guvenip bu şansı tanımaları beni cok gururlandırdı ve mutlu etti. Kendi seyircimin onunde oynayacağım icin oldukca heyecanlıyım. Kariyerim adına muthiş bir tecrube olacak." AA __________________