TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta kuralar cekildi
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta kuralar cekildi
-
06-10-2019, 21:47:39WTA Turu'nun prestijli turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta eşleşmeler netlik kazandı. Bu sene 11'incisi duzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ana tablo kuraları cekildi. Koza World of Sports The Club Tesisleri'nde gercekleştirilen kura cekimi seremonisinde Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Turnuva Direktoru Yavuz Selek, WTA Supervizoru Cristina Romero, milli tenisciler Cağla Buyukakcay, Ayla Aksu ve İpek Oz hazır bulundu. Kura cekimi seremonisinde konuşan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, "Sezonun en heyecanla beklediğimiz haftalarına girmiş bulunmaktayız. Umuyorum ki sporcularımız her iki turnuvada da başarılı sonuclar alacaklar. Turk tenisine katkılarından dolayı sponsorlarımız Garanti Koza ve Turk Ekonomi Bankası'na teşekkurlerimi sunuyorum" dedi. TURKİYE TENİS LİGİ MUJDESİ Turkiye Tenis Ligi'ni bu sezon yeniden organize edeceklerini dile getiren Durmuş, "16 takımın yer alacağı bir Turkiye Tenis Ligi modeli oluşturduk. Garanti Koza Park'ta duzenlenecek organizasyonu bu yaz hayata gecireceğiz. Tenis camiasındaki birlikteliğin tum Turkiye'ye yayılması adına onemli bir proje olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Turkiye Tenis Ligi projesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Turnuva Direktoru Yavuz Selek, "WTA Turu'nun prestijli turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta yine birbirinden onemli yıldızlar mucadele veriyor. Dunya 2 numarası Caroline Wozniacki Turk sporseverlerin karşısına cıkacak. Milli teniscilerimizin başarılarını konuşacağımız keyifli bir hafta olmasını temenni ediyorum" diyerek konuşmasını noktaladı. CAĞLA'YA YUNAN RAKİP Toprak zemindeki turnuvada wildcard ile ter dokecek Turk raketler Cağla Buyukakcay, Ayla Aksu ve İpek Oz'un birinci tur rakipleri belli oldu. Buna gore 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Turk tenisinin en buyuk zaferine imza atan Cağla Buyukakcay, Garanti Koza Park'taki ilk sınavını klasmanın 49'uncu basamağındaki Yunan Maria Sakkari onunde verecek. Ayla Aksu'nun Fransız Pauline Parmentier ile eşleştiği ana tablo ilk turunda İpek Oz'un rakibi ise Ukraynalı Kateryna Bondarenko oldu. TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın 1 numaralı seribaşı ismi Danimarkalı yıldız Caroline Wozniacki, acılış turunda Rus Ekaterina Alexandrova; 2 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova, Cinli Wang Qiang; 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska ise Hırvat Donna Vekic ile oynayacak. DHA __________________