Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası, tum hızıyla surerken, gunun en cekişmeli macında Rumen Liana Ungur'u 2-0 yenen favorilerden Rus Elena Dementieva, ceyrek finale yukseldi. Tekstilkent Tenis Arena'da gercekleştirilen organizasyonda, Radwanska ve Petrova'nın ardından korta cıkan favorilerden Dementieva, Rumen rakibi karşısında zorlandı. İlk sette 2-1 geriye duşmesine rağmen cabuk toparlanan Dementieva, yaptığı karşı atakla skoru lehine cevirmesini bildi ve seti 6-2 kazandı. Mucadelenin 2. seti buyuk bir cekişmeye sahne oldu. Bu sette once Ungur 2-1 one gecmesine rağmen Dementieva, skoru 3-2 lehine cevirdi. Liana Ungur, 4-3 one gecti, ancak ustunluğunu koruyamadı ve Rus tenisci 6-6 beraberliği sağladı. Tie-break setinde hatalarını aza indiren Elena Dementieva, bu seti de 7-6 ustunlukle kapattı. 1 saat 33 dakika suren macı 2-0 kazanan Rus tenisci, boylece ceyrek finale yukseldi. -DEMENTIEVA: ''KAZANDIĞIM İCİN MUTLUYUM''- Rus raket Elena Dementieva, mac sonrası duzenlediği basın toplantısında, kazandığı icin mutlu olduğunu soyledi. Dementivea, maca alışmasının zor olduğunu belirterek, ''Merkez kortta hic calışmadığım icin alışmam zor oldu. Hava da sıcaktı. Rakibimin hızlı oyunu, acele etmemdeki etkenlerden biriydi'' derken, Fransa'daki organizasyona katılmayıp neden İstanbul'u tercih ettiği sorusunu ''İstanbul'u cok seviyorum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. İstanbul'da Venus Williams, Maria Sharapova gibi ust duzey teniscilerle karşılaşma imkanı oluyor. Buraya ust duzey bircok tenisci geliyor. Roland Garros'a hazırlanmam acısından işime gelmişti. Daha iyi bir turnuva olduğunu duşunuyorum'' diye yanıtladı. Ajansspor __________________