Akgul mutlu, Petrova sıkıntılı
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Akgul mutlu, Petrova sıkıntılı
-
06-10-2019, 21:44:22WTA Tour İstanbul Cup'ta Ozbek tenisci Akgul Amanmuradova'ya elenen Rus Nadia Petrova, sakatlık doneminin kendisini psikolojik olarak etkilediğini kaydederken, Amanmuradova ise kendisine guveninin geldiğini katydetti.. Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova'yı ceyrek final macında 2-1 yenerek, yarı finale yukselen Ozbek tenisci Akgul Amanmuradova, Tekstilkent Tenis Arena'da basın toplantısı duzenledi. Amanmuradova, ilk sete rakibinin cok iyi başladığını belirterek, ''Benim bileğimde dun akşam olan problem nedeniyle ilk sette 5-1 geriye duştum. 5-1'den sonra setin bitmediğini duşunup, savaşmaya başladım. 5-5'ten sonra sinir savaşı gibi oldu. Rakibim bir iki vuruş kacırınca sinirlendi ve seti kazandım. Petrova ikinci seti cok cok iyi oynadı ve kazandı. Cekişmeli gecen son seti de kazanarak, yarı finale cıktım'' dedi. Akgul Amanmuradova, ikinci kez boyle buyuk bir galibiyet aldığını vurgulayarak, şoyle konuştu: ''Bu yıl ilk 20'de yer alan teniscilerden Macar Szavay Agnes'i de yenmiştim. Petrova benim ikinci buyuk galibiyetim oldu. Boyle galibiyetlerden sonra insanın kendine guveni geliyor. İstikrarlı oynamak konusunda biraz daha calışmam gerekiyor. Final oynarsam cok mutlu olurum.'' Amanmuradova, boyunun 1.90 olmasıyla ilgili bir soru uzerine, uzun boylu olduğu icin gencken basketbol oynadığını ve bunun faydasını şimdi gorduğunu soyledi. Ozbek tenisci, isminden dolayı İstanbul'da kendisini ozel olarak desteklemeye gelen seyirciler olduğunu belirterek, bundan cok memnun olduğunu kaydetti. Rus Nadia Petrova ise yaşadığı uzun sakatlık doneminden sonra eski formuna ulaşamadığını belirterek, ''Sakatlık donemi psikolojik olarak beni etkiledi. Şu anda guven eksikliğim var, ama daha iyi oyuncu oluduğumu biliyorum. Roland Garros'tan once oturup, oyunum hakkında analiz etmem gerekiyor'' dedi. __________________